18.5.2005

Jukka Kajava kuollut

Joskus jotkut uutiset pysäyttävät aivan yllättäen. Tämä on yksi niistä.

En koskaan pitänyt miehen kolumneista, ja toivoinkin hänen jäävän mahdollisimman pian eläkkeelle. Mielestäni hän oli elitistinen, omahyväinen, menneeseen maailmaan jämähtänyt kalkkis, joka ei millään suostunut näkemään populaarikulttuurissa mitään hyvää. Hänen mielestään kriitikon tehtävä oli valistaa ja ohjata typerinä aivokääpiöinä pitämiään katsojia, eikä tutustua tarkemmin esimerkiksi tiettyjen suosittujen ohjelmien takana piileviin ilmiöihin.

Silti hän oli maamme eturivin televisiokriitikoita, joka on ollut omalta osaltaan luomassa Suomen kriitikko-instituutiota. Jukka Kajava ei tainnut jättää yhtäkään lukijaansa kylmäksi. Minunkin päivistäni tulee tylsiä ja värittömiä, kun en enää pääse räjähtelemään aamiaispöydässä kahdesti viikossa.

Että lepää rauhassa vaan, Jukka. Sano Brechtille terveisiä.

2 kommenttia:

 1. WestGothia19:50

  Seppo Heikinheimoakin vihattiin muusikkopiireissä oikein olan takaa kun äijä vielä eli ja "vuodatti sappeaan" HS:n sivuilla.

  Nyt kun häntä ei enää ole, HS:n musiikkikritisismi on täysin hampaatonta ja asiantuntematonta, ikävää ja itsestäänselvyyksiä toistelevaa. Ja V. Sirén luulee olevansa musiikintutkija ja että Lahden kaupunginorkesterin tekemiset uutisoidaan tarkemmin kuin Helsingin kaupunginorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin tai Tapiola Sinfoniettan, jotka sentään ovat PAIKALLISIA orkestereita. Prkl & tuhahdus.

  Muuten olen kyllä samaa mieltä, että ihmiset jotka ovat erimieltä vain keskustelun tai periaatteen takia ovat R-A-I-V-O-S-T-U-T-T-A-V-I-A! Erään hyvän ystäväni tyttöystävä oli juuri tällainen: aina eri mieltä. Kaiffarini mielestä mimmi oli varsinainen ajattelija, omaperäinen vielä, minusta lähinnä hölmö ja huomion kipeä. Onneksi eivät ole enää yhdessä!

  VastaaPoista
 2. Juuri tuo "vastustan, olen siis SUURI AJATTELIJA" -mentaliteetti saa minut räjähtämään. Yleensä nämä ihmiset vielä vaihtavat mielipidettään kunkin keskusteluaiheen mukaan. Kun heihin turhautuu, saa kuulla olevansa muiden epäkunnioittava juntti, joka ei hyväksy muiden mielipiteitä.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails