25.5.2005

Pelonsekaista nostalgiaa

Meille, joille Neuvostoliiton epäonnistuminen on itsestäänselvyys ja jotka miettivät Berliinin muurin murtumisen aikoihin enemmän kouluasioita kuin politiikkaa, seuraava uutinen tarjoaa mielenkiintoisen matkan menneisyyteen.

Näin uutisoi tämänpäiväinen Ilta-Sanomat:

Neuvostopropaganda palaa Yleen

Neuvostoliiton myötäilyn huvittavimmat helmet 1970-80-luvuilta palaavat Yleisradioon kesällä.

Radiosta voi taas kuulla Ylen suomalaistoimittajan lukemassa vakuuttavin äänenpainoin vastauksia Naapurineljänneksessä tai Näin naapurissa -ohjelmissa kansalaisia askarruttaneisiin kysymyksiin:

Purukumilla ruplia vaihtaneiden kymmenientuhansien suomalaisturistien mielissä Punainen heinäkuu -sarjan uusinnat nostattavat taatusti muistoja rähmällään olon reippaimmilta vuosilta. Ajalta, jolloin neuvostojärjestelmän etevämmyyttä juurrutettiin viikoittain radiossa suomalaisiin koteihin.

Joku voi tuntea kaipaustakin. Kylmäksi aikamatka tuskin jättää ketään.

- Varsinkin neuvostoliittolaisen uutistoimisto APN:n kanssa yhteistyössä tuotettu Naapurineljännes on varmasti aika absurdia kuultavaa nyt, ohjelmistopäällikkö Minna Lindgren Yle Radio 1:stä arvioi Punainen heinäkuu -sarjaa.

Sarja tuo eetteriin heinäkuun aikana useita esimerkkejä Ylen neuvostomyönteisestä ohjelmatarjonnasta.

- Ne voivat loukata suuria ikäpolvia, osalle siinä on nostalgiaa ja toisille voi olla helpottavaa huomata, että olin sittenkin oikeassa Neuvostoliiton suhteen, Lindgren pohtii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails