30.5.2005

Tänään se alkaa

Tänä iltana, kello 22.00 voi SubTV:n myötä virittäytyä kymmenen vuoden takaiseen tunnelmaan kun Salaiset Kansiot alkaa uusintana.
Historiani TV-addiktina alkoi tämän sarjan myötä ja se onkin ainoa sarja, josta olen nähnyt jokaikisen jakson. Ensimmäisellä tuotantokaudella sarja vielä hakee muotoaan, mutta tokan kauden ja Alex Krycekin saapumisen myötä sarja vakiinnutti asemansa televisiohistoriassa.

4 kommenttia:

 1. WestGothia17:47

  Muistan sen kuin eilisen päivän, kun Mulder ja Scully (isäni luulee Foxia vieläkin "Murder'ksi") tulivat tv-ruudusta ekan kerran. Asuin Kalliossa, pienessä, kuppaisessa yksiössä. Onneksi niitä mainoskatkoja oli edes jonkun verran, niin pääsi jännityksen piinaavista pihdeistä aina hetkeksi vetämään henkeä.

  Eka ja toka tuottis oli kyllä aika kunkkuja, mutta sitten ne lentävät lehmät ja muut alkoivat olla jo vähän liikaa ja into laski. Silti piti tiistai-illan harrastuksista lähteä kotiin pää kolmantena jalkana, että ehti katsomaan viikon jakson.

  Viimeisen jakson näin Dallasissa "livenä" 2002. Olikos sekin vähän pettymys?

  "The 4400", jota väitetään "uuden sukupolven X-fileksi" oli ihan kelpo katsottavaa (nähnyt eka tuottiksen, kiitos play.com), mutta ei se ole jännittävä siinä mielessä kuin Salaiset kansiot.

  Silti, totuus on tuolla jossakin.

  VastaaPoista
 2. Minä taas innostuin Salaisista Kansioista vasta tokan tuotantokauden aikoihin. Suurin fanituskauten osuu tuotantokausille 2-5. Leffan jälkeen into hieman laimeni.

  Viimeisen jakson aikoihin koko sarja oli jo niin laimentunut alkuperäisestä ideasta, etten oikein jaksanut enää innostua. Kyllä, saimme varmistuksen sille että Mulder ja Scully olivat tosiaan rakastavaiset ja kyllä, maailmanloppua povattiin kovaa vauhtia, mutta ei se jaksanut enää napata.

  Pakko koko sarja oli silti loppuun asti katsoa, vaikken ufoihin uskokaan.

  VastaaPoista
 3. WestGothia19:03

  Se on totta, tuntui kuin tekijäkaarti ei olisi lopulta tiennyt, minne sarjaa pitäisi viedä. Oli ne "pahojen setien kerho", syväkurkku, oli inhat venäläiset ja Tanguskan alueet, oli Scullyn paljastuminen "kaapatuksi" (= minusta aivan turha lisä), jne., jne., todella paljon sälää, eikä muoto pysynyt oikein kasassa.

  Jälkiviisaana & IMHO voisi arvella, että keskittyminen vaikkapa vain pahojen miesten kerhoon olisi pitänyt sarjan ihan hyvin kasassa, ja ehkä se olisi myös loppunut paria kiusallisen turhaa tuotantokautta aikaisemmin.

  No joo - onhan STARGÅTEkin mennyt ihan omituiseksi. Onneksi Stargate Atlantiksesta on saatu uutta verta.

  VastaaPoista
 4. En ole koskaan katsonut Stargatea, joten paha mennä sanomaan.
  Välillä tuntuu, että olen ainoa Salaiset Kansiot -fani, joka tykkäsi Scullyn sieppaustarinasta. Mielestäni se toi oman hyvän lisänsä sarjan henkilökemioihin ja lisäsi Scullyn hahmon syvyyttä. Toki parin viimeisen tuotantokauden juonikuviot koskien Scullyn jälkikasvua jne. olivat jo hieman liikaa.
  Mutta oi niitä aikoja kun joka tiistai-ilta piti bongata mahdollisimman monta Mulder-Scully "haluan sinut, mutta emme me voi" -katsetta! ;-)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails