4.5.2005

Turvat kiinni.

Mitä abstraktimpeja asioita pidetään itsestään selvinä.

Vuosien ajan me suomalaiset olemme väsymykseen asti saaneet kuulla, kuinka me olemme juroja ja kommunikaatioon kykenemättömiä töksäyttelijöitä, joiden tulisi opetella "ihana amerikkalainen small talk -kulttuuri" tai "ihana italialainen flirttailukulttuuri." Näiden väitteiden kyseenalaistaminen saa vastaansa suunnattoman hämmästyksen. Onhan itsestään selvää, että kaikki muut kuin suomalaiset tavat ovat hienompia ja parempia.

Kysynkin tässä ja nyt, että miksi ihmeessä? Tai oikeammin, mikä tekee näistä kulttuureista automaattisesti parempia? Miksemme me suomalaiset voisi näinä villeinä globalisoituvina aikoina opettaa amerikkalaisille ihanaa hiljaa olemisen taitoamme tai italialaisille ihanaa taitoamme kunnioittaa kanssaihmisten yksityisyyttä?

On totta, että välillä on naisena mukavaa saada silmänisku kaupan sedältä tai että jonossa joku tuntematon vaihtaa kanssaan pari sanaa. Toisaalta on myös totta, että on vapauttavaa voida käydä maitokaupassa jumpan jälkeen tukka rasvaisena roikkuen ilman että joku tuntematon mies on heti kommentoimassa. Puhumattakaan siitä, miten rentoa on voida vaan mutista työkavereille hyvät huomenet ja vetäytyä omaan työpisteeseensä huonosti nukutun yön jälkeen, ilman että joku on heti kyselemässä itsemurhasuunnitelmistasi.

Vaikka jutella tykkäänkin ja puhtaat hiukset ovat ihaninta maailmassa, annan kolme "eläköön!" -huutoa hiljaisuudelle ja jumpan jälkeisille rasvaisille hiuksille!

1 kommentti:

  1. Ietu14:04

    Jep. Siteeraisin tähän koulunäytelmää nimeltä Prinsessa Letitian oikut: Kuningatar: "Hiljaisuudessa kypsyy ajatus."
    Kuningas: "Ja uunissa kananpoika!"

    Oleellista on kai ymmärtää toisia, ei tulla heidän kaltaisikseen väen vängällä! Kannatan ehdottomasti kansallista hiljaisuuttamme, vaikka pidänkin puhumisesta. Ja pidän reviirien kunnioittamista, vaikka kannatankin toisista huolehtimista :-)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails