7.5.2005

Vielä edellisestä...

Tuli tässä taas katsottua Frendien uusintoja ja mieleen putkahti toinen itsestään selvyytenä pidetty asia. Koko sarjan keston ajan ihmettelin, miksi Rossin paleontologin ammatti oli sarjassa jokin vitsin aihe. Sitä pidettiin "nörttimäisenä" ja jopa lapsellisena, sillä ainoastaan typerät kakarat kiinnostuvat dinosauruksista. Sen sijaan Rachelin duunille ei kukaan nauranut. Muija oli töissä muotitalon markkinointiosastolla, eli toisin sanoen hän möi työkseen paitoja ja housuja. Jes, mikä uravalinta.

Tiedän, että tietyssä yleismaailmallisessa ilmastossa vaatteet, ulkonäkö ja yleinen abstrakti "coolin" käsite ovat elintärkeitä. Sitä en puolestaan ymmärrä, miksi näitä käsitteitä ja totuuksia ei koskaan asetuta vastustamaan, edes niinkin vaikutusvaltaisessa ja suositussa TV-sarjassa kuin mitä Frendit oli.

Minusta olisi mahtavaa kohdata joskus TV-sarja tai elokuva, jossa pääosaa esittävä "nörtti" (lue: älykäs, hauska ja muutenkin järkevä ihminen) ei omaisi minkään luokan komplekseja nörttiydestään. Hänen ympärillään olevat "suositut" (lue: pinnalliset ja rasittavat hölmöt) saisivat olla vaikka kuinka ilkeitä tätä nörttiä kohtaan, mutta hänpä ei moisesta välittäisi, jatkaisipa vaan sarjakuvien lukemista ja kung fu -elokuvien diggailua muina naisina/miehinä.

Kuulostaako idealistiselta? Voin kertoa, että oma todellisuuteni ja tämänhetkinen elämäni on juuri tällainen. Saisiko siitä hyvän TV-sarjan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails