26.8.2005

I'm with stupid ->


Iltalehti, tuo laatujournalismin raivokas äänenkannattaja julkaisi tänään tämän uutisen. Asialla on rakkaan pääministerimme rakkaan isän rakas kollega, jonka tekemän tutkimuksen mukaan miehet ovat naisia älykkäämpiä sillä miehet ovat naisia useammin shakkimestareita ja nobelisteja.

Manchesterin yliopiston tohtori Irwing sanoi BBC Radio Fourin haastattelussa, että sukupuolten väliset älykkyyserot tulevat esille vasta neljäntoista ikävuoden jälkeen.

- Aikuisikään mennessä ero kasvaa viiteen pisteeseen. Se on pieni, mutta sillä voi olla merkittäviä seuraamuksia. Se on vastaan sitä taustaa, että naiset ovat nopeasti alkaneet saavuttaa miehiä koulutustasossa ja urakehityksessä.

The Times -lehden haastattelussa Irwing selitti miesten paremmuutta sillä, että shakkimestarit ja Nobel-voittajat ovat enimmäkseen miehiä.

Lehti kuitenkin kyseenalaisti Irwingin näkemykset. Sen mukaan yhtä älykkäiksi mitatuista naisesta ja miehestä nainen menestyy paremmin tunnollisuuteensa ja sitoutuneisuutensa vuoksi.

Aikaisemmin tänä vuonna Lawrence Summer Harvardin yliopistosta selitti miesten naisia parempia taitoja matemaattisissa aineissa perimällä.


Mitäpä muuta tähän voi sanoa kuin että on aika hankkia Aidanille South Parkin Kenny McCormickin äidin tunnetuksi tekemä "I'm with stupid ->" T-paita.

1 kommentti:

  1. Älykkyyttä on monenlaista. Ne älykkyyden lajit, joissa naiset ovat vahvoja, ovat sekä ali-arvostettuja että hyvin vaikeita mitata.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails