21.8.2005

Kun televisio tempaa mukaansa

Katselin perjantaina Sinkkuelämää-sarjan uusintaa, kuten tapanani on. Pidin sarjasta aika paljon sen alkuperäisellä esityskierroksella ja pidän siitä vieläkin. Vaikka sen hahmot ovat aina säännöllisin väliajoin rasittavan pinnallisia ja pöyristyttävän itsekeskeisiä, sarjassa käsiteltiin mielestäni aika hyvin tiettyjä naisten elämään liittyviä kysymyksiä.

Jossain vaiheessa sarjan ensikatselua huomasin, että aikaisemmin vain hieman rasittavana pitämäni Carrie oli muuttunut silmissäni raivostuttavaksi. Ihmettelin tätä mielipiteeni muutosta, kunnes perjantaina tajusin täsmälleen koska muutos tapahtui. Se oli jakso, jossa se typerä lehmä petti ihanaa Aidania sen manipuloivan paskan Mr. Bigin kanssa. En tiedä, mikä oli pahempaa. Sekö, että Big käyttäytyi niin julmetun röyhkeästi ja omistavasti jo kerran kusettamaansa naista kohtaan vai se, että ameeba Carrie ei edes yrittänyt pistää kunnolla hanttiin. Loppukuva, jossa molemmat makaavat sängyssä tupakkaa poltellen, oli suolaa haavoihini. Aidan on aivan liian hyvä mies sille sieluttomalle tikkuakalle ja se omahyväinen sikamies olisi vain saanut jäädä Kaliforniaan.

Minulla on paha tapa eläytyä fiktion maailmaan ja nytkin marssin ulos makuuhuoneesta (avokin katsellessa yleisurheilua olohuoneessa) kihisten ja puhisten. Avomies kysyi tuon jo niin tutuksi tulleen kysymyksen: "Miksi katsot sellaista, jonka tiedät ärsyttävän sinua?". Koska se pistää minut miettimään ja saa minut ajattelemaan myös omaa elämääni ja omia tekojani. Tässä tapauksessa tunsin syvää tyytyväisyyttä siitä, etten todellakaan ole yhtä heikko kuin selkärangaton Carrie Bradshaw. En ikimaailmassa erehtyisi ylipäätään pettämään omaa Aidaniani. Puhumattakaan siitä, että hairahtuisin johonkin Mr. Bigiin.

2 kommenttia:

 1. Moi! Ajattelin kommentoida sun kirjoituksia, kun kommentoit aina mun :)

  Viimeiset kaksi vuotta tykkäsin katsoa sinkkuelämää, mutta kun sarja alkoi uudestaan olin tosi ärsyyntynyt kaikista päähenkilöistä.

  Tykkään eniten Mirandasta ja Samanthasta. He ovat mielestäni naisia, kun Carrie ja Charlotte ovat pikkutyttöjä.

  VastaaPoista
 2. Kiva että edes joku kommentoi :-)

  Tykkään itse eniten Mirandasta, joka on mielestäni porukan järkevin vaikka välillä rasittavan kyyninen. Samanthan suorapuheisuutta ei voi kuin ihailla ja jopa Charlotte on mielestäni ok. Hän on naiivi ja tekosiveä, mutta hänen naiiviutensa on jotenkin hellyttävää.
  Carrie ei kyllä saa minulta enää mitään sympatiapisteitä. Kasvaisi aikuiseksi, tosin Mr. Bigin kanssa se tuskin onnistuu.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails