30.8.2005

Me ollaan nuoriso, me ollaan tulevaisuus.

Rap-artisti Pikku G on ilmoittanut aikovansa pyrkiä eduskuntaan vuoden 2007 vaaleissa.

Pikku G eli Henri Vähäkainu ei ole paitsi liittynyt Matti Vanhasen presidentinvaalikampanjan tukijoukkoihin, hän on myös itse kiinnostunut politiikasta.

Tässä ei sinänsä ole mitään pahaa. Näinä poliittisesti epäaktiivisina aikoina on hyvä, että nuoret kiinnostuvat politiikasta. Pikku G saa esimerkillään varmaan muitakin ikätovereitaan heräämään poliittiseen aktiivisuuteen.

Kysymys kuuluukin, onko hän vielä tarpeeksi kypsä siihen? Onko 18-21 vuotias valmis astumaan eduskunnan istuntosaliin ja osallistumaan tärkeiden päätösten tekemiseen, joista jotkut tuntuvat välillä myös turhilta? Onko hänen minäkuvansa tarpeeksi kehittynyt voidakseen kestää kaikki häneen kohdistuvat arvostelut ja paineet, joiden eteen kansanedustaja väistämättä joutuu?

5 kommenttia:

 1. Mielestäni kukaan Keskustaa kannattava ei ole kypsä politiikkaan.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi18:33

  Jos 18-vuotiaan minäkuva on tarpeeksi kehittynyt hoitamaan isona rapstarana olemisen paineet ja julkisuuden, miksi kansanedustajuus olisi liian kova pala pelkästään iän puolesta?

  VastaaPoista
 3. On eri asia puhua rap-lyriikassa itselleen tärkeistä asioista kuin olla oikeasti mukana ajamassa niitä. Ymmärtääköhän Pikku G oikeasti mitä kansanedustajuuteen kuuluu? Onkohan hän valmis istumaan tuntikausia erilaisissa valiokunnissa keskustelemassa pienistä ja tylsistä, mutta silti tärkeistä asioista? On helppoa sanoa ajavansa perhearvoja ja nuorison etua, mutta käytännön tekeminen on aivan toinen juttu.
  On kyllä totta, ettei ikä yksinään ole ihmisen henkisen kyspyyden mitta.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi11:19

  Eduskuntavaaleissa mitataan paljolti suosiota, moni pätevä ehdokas jää rannalle. Pikku G:n mahdollisuuksia tosin laskee monen fanin alaikäisyys ja nuorimpien ikäluokkien alhainen äänestysprosentti. Pikku G:n ehdokkuus todennäköisesti kuitenkin tähtää esim. 18-20-vuotiaiden äänestysvilkkauden lisäämiseen korottamalla politiikan cool-kerrointa.

  VastaaPoista
 5. Nuorten äänestysvilkkauden lisäämisessä ei ole mitään vikaa. Se, että he äänestäisivät Pikku G:n kautta Keskustaa on hieman ikävämpi juttu.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails