14.9.2005

I want my MTV

Ilta-Sanomat kirjoittaa:

MTV Nordic lakkautetaan ensi sunnuntaina ja sen tilalla käynnistyy Suomen oma Music Television -kanava. Kanavan eilisessä lanseeraustilaisuudessa paljastettiin, että HIM tulee tekemään kanavan historiaa, sillä yhtyeen Wing Of A Butterfly tulee olemaan uuden kanavan ensimmäinen musiikkivideo.

Tanska oli Pohjoismaista ensimmäinen, joka sai oman MTV-kanavan. Sen esimerkki valaa optimismia myös Suomen kanavan tekijöihin.

- Tanska sai oman kanavan toukokuussa. Sen jälkeen MTV:n katsojaluvut siellä ovat kaksinkertaistuneet, Suomen Music TV:n kanavajohtaja Erja Morottaja kertoo.

MTV:n ohjelmista suomalaisia eniten kiinnostava uutuus lienee metalliohjelma Headbanger's Ball. Ohjelma näkyi MTV:llä 90-luvun alussa ja nautti silloin kulttisuosiota raskaan musiikin kuulijoiden keskuudessa. Nyt se palaa ohjelmistoon, mutta vain Suomessa. Muut Pohjoismaat eivät metalliohjelmaa näe.

- Suomi on Pohjolan ja koko Euroopan metallihulluin maa, MTV:n Pohjoismaiden markkinointipäällikkö Mattias Behrer perustelee.


Tämä on hyvä uutinen ainakin kotimaisen musiikkivideon kannalta, jolla ei ole Jyrkin, Sessionsin ja 4Pop:n kaltaisten ohjelmien lopettamisen jälkeen ollut kunnon julkaisukanavaa ja joiden näkyvyys on tämän vuoksi kärsinyt roimasti. Mutta on Euroopan Music Television aika kaukana siitä, mistä se aikoinaan aloitti.

Joskus aikoinaan Musa TV keskittyi oikeasti musiikkiin. Sen ohjelmat käsittelivät musiikkia ja musiikkiteollisuutta, eivät niinkään artisteja ja heidän elämäänsä. Ja toisin kuin monet luulevat, juuri MusaTV aloitti nykyisen tosi-TV -trendin "The Real World" -ohjelmallaan. Itse muistan olleeni aivan koukussa The Real World London -sarjaan joskus 10 vuotta sitten.

Kuka muistaa vielä Ray Cokesin ja hänen hulvattoman ohjelmansa? Entä Video DJ Marijne van der Vlughtin, jonka nimeä en ole kai koskaan oppinut lausumaan oikein?

Voi vain toivoa, että paikallinen toimitus ja pienemmät markkinat antavat enemmän tilaa Music Televisionin alkuaikojen keskittyneelle, aidosti musiikkiin keskittyvälle ohjelmavirralle nykyisen julkkisvetoisen höpönlöpön sijaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails