26.7.2006

Pois alta, risut ja männynkävyt!


Sekä ennen kaikkea jalankulkijat!

Siitä lähtien kun aloitin nykyisessä työharjoittelupaikassani Helsingin ydinkeskustan liepeillä, olen löytänyt sisäisen raivopääni. Pyöräilen töihin joka päivä, sillä kävely on hidasta ja rasittavaa ja raitiovaunulla kuljen vain talvella ja kaatosateessa.

Matkani kulkee käytännössä katsoen kokonaan pyöräteitä pitkin, mutta jostain syystä Helsingin keskustan aivottomat jalankulkijat eivät sitä tajua. En ymmärrä, mitä niin vaikeasti tajuttavaa on isossa valkoisessa polkupyörän kuvassa, että jalankulkijoiden pitää väen väkisin tunkea sen viitoittamalle tielle. Ihan yhtä hyvin he voisivat mennä kävelemään keskelle autotietä ja sitten valittaa kun autot tööttäilevät.

Olenkin päättänyt ottaa tylyn ja veemäisen linjan. Mikäli edelläni lyllertävä älykääpiö ei kellon kilkutuksesta huolimatta siirrä luitaan omalle puolelleen tietä, sujahdan ohi niin läheltä että hän suorastaan hypähtää sinne. Turistien Suomi-kuvaa kohotan murisemalla uhkaavasti ja pyörätielle kurvaavat kuskit saavat napakkaa verbaalista palautetta. Teineihin tepsii parhaiten jäätävä tuijotus ja uhkaava silmien siristys. Tielleni sokeasti kävelevällä jalankulkijalla on parasta olla tapaturmavakuutus kunnossa.

Kun seuraavan kerran näette Helsingissä rämällä kolmivaihteisella Nopsalla sotkevan, sekä murisevan ja irvistelevän naisen jolla on ikivanha pyöräilykypärä, tiedätte että kyseessä on teiden valtiatar Anzi. Vaihtakaa vaan suosiolla ajoissa omalle puolellenne, sillä tämä nainen raivaa fillarilleen tietä vaikka kiljahtelevan japanilaisturistilauman läpi!

1 kommentti:

  1. Musta ihan oikein, vaikka ite en pyörailekään :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails