21.7.2006

Ranskalaiset vanhemmat naiset

Mussuliini kirjoitti tuossa viime viikolla ranskalaisten naisten hoikkuudesta. Siellähän ollaan keskimääräistä hoikempia kuin täällä, minkä valitettavasti kyllä huomaa katukuvasta. Suomessa näkee surullisen paljon todella lihavia ihmisiä, etenkin lapsia ja nuoria. Eivätkä nämä ihmiset ole ainoastaan tanakkarakenteisia, vaan oikeasti ylilihavia. Kyllä Ranskassaskin lihavia ihmisiä näkee, mutta vähemmän.

Eräs positiivinen asia jonka Ranskalaisissa naisissa huomasin oli se, että he osaavat vanheta arvokkaasti. Ranskassa on paljon kauniita vanhempia näyttelijättäriä kuten Catherine Deneuve, Sophie Marceau tai Sandrine Bonnaire jotka saavat hyviä ja mielenkiintoisia rooleja ja joiden töitä ihmiset käyvät katsomassa. Myös ainakin Pariisin katukuvassa ja televisiossa näkyi paljon ikänsä ylpeinä kantavia tyylikkäitä naisia, jotka eivät häpeilleet hieman uurteisia kasvojaan ja silmiensä ympärillä olevia pieniä naururyppyjä. Hollywoodin turha ja naurettava nuoruuden ihannointi ei ollut aivan vielä päässyt ulottamaan lonkeroitaan ranskalaiseen mentaliteettiin, vaikka merkkejä ilmassa valitettavasti onkin.

Suosikkini oli television aina yhtä pirtsakka ja sutjakka meteorologinainen, joka oli aina tyylikäs ja säihkyvä, jopa seksikäskin. Minihameet ja syvään uurretut paidatkin näyttivät hänen yllään aikuisen naisen asuilta, ja tekonuorekas mauttomuus loisti poissaolollaan.

Vaikka osataan sitä meilläkin, esimerkkeinä toimittaja Maarit Tastula ja Kotikatu-sarjassa näyttelevä Lena Meriläinen.

1 kommentti:

  1. Kuules nyt plikka, Sophie Marceau on nuori ja elämänsä parhaassa iässä !!!


    =D

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails