9.10.2006

Sananvapauden synkkä viikonloppu.

Kasvoin antikommunistisessa kodissa 1970-80 -lukujen Suomessa. En koskaan oppinut "Lenin-setä asuu Venäjällä" -laulua, kävin pioneerien sijaan partiossa, juhlin itsenäisyyspäivää itsestään selvästi ja opin, että vain ryssät syövät lihaa ilman veistä.

Henkilökohtaiset asenteeni kommunismia ja Venäjää kohtaan ovat muotoutuneet vähemmän jyrkiksi kuin lapsuudenkotini, kiitos pitkälti lukioaikaisen venäläisen kaverini ja yliopistossa aloitetut venäjän kielen opintojen. Silti hämäännyn joka kerta kun joku käskee suomalaisten ottaa mallia Venäjältä. Joko käsketään suomalaisten naisten pukeutua yhtä naisellisesti kuin venäläisten naisten tai pitää ottaa mallia venäläisten vieraanvaraisuudesta. Minusta venäläisten naisten naisellisuus on hyvin tiettyä ja kapea-alaista laatua, enkä mielelläni ota siitä mallia.

Mitä vieraanvaraisuuteen tulee, Venäjän valtio tuntuu noudattavan sitä niin kauan kun kaikki leikkivät heidän määräämiään leikkejä. Tuskin kukaan pitää Anna Politkovskajan murhaa jonkin yksittäisen valtion ulkopuolisen tahon tekemänä. Raivostuttavaa, ahdistavaa ja äärimmäisen surullista tuollainen. Kyllä sitä mielellään oleilee täällä lintukodossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails