4.10.2006

Televisio on sosiaalinen kokemus

Kävin pitkästä aikaa lukemassa Philin blogia ja siellä juteltiin Weeds-sarjasta, joka alkoi Suomessa viime maanantaina Nelosella.

Muutamat keskustelijat ilmoittivat tuttuun omahyväiseen tyyliinsä, etteivät joko omista televisiota tai katsovat kaikki sarjat suoraan netistä tai DVD:ltä. Syyksi mainittiin ne tutut marinat TV-lupamaksuista ja siitä, ettei Suomen telkkarista tule koskaan mitään hyvää.

Ensinnäkin: joku hullu ei omista televisiota. Järkyttävää. Meitä on moneen junaan, itse en tunnetusti voisi elää ilman sitä.

Toiseksi mielestäni TV-ohjelmilla on tärkeä sosiaalinen funktio. Muistan miten lapsena oli elintärkeää nähdä kaikki "tärkeät" sarjat Ihmemiehestä Ritari Ässään ja Cosby Show:hun, koska muuten oli auttamattoman pihalla seuraavan päivän keskusteluista. Katsottuani jonkun hyvän jakson lempisarjastani tai vietettyäni monta tuntia DVD-maratonin parissa palan aina halusta keskustella siitä. Haluan analysoida, miettiä, tutkia ja vaihtaa ajatuksia. Tämä ei ole mahdollista mikäli kaikki elävät omassa pienessä epäsosiaalisessa kuplassaan tai eivät edes katso samoja ohjelmia.

Olen jo pitemmän aikaa harmitellut kunnon TV- ja elokuva-aiheisen keskustelufoorumin puuttumista Suomesta. Ne joihin olen tutustunut joutuvat aina jossain vaiheessa joko trollien tai mafiamaisen sisäpiirin kynsiin ja todellinen keskustelu tukahtuu samantien. Onneksi on TWoP.

1 kommentti:

  1. Vitsi ai toikin tulee jo siellä ? *kade*

    Täällä Desperate HW eka kausi tuli viime vuonna, nyt saa varmaan odottaa vuoden taas jatkoa. Kaverilta sain piraatit mutten oikein tykkää kattoa noin.

    Aina ne kaikki jaksaa valittaa miten Suomessa / Ranskassa on maailman huonoin telkka. Ei muuten oo.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails