17.11.2006

Askel eteenpäin.

Ranskan sosialistinen puolue on äänestänyt kansan joukossa melkoista suosiota nauttivan Segolène Royalin presidenttiehdokkaakseen.
Royal voitti puolueensa torstaina pidetyn esivaalin presidenttiehdokkuudesta selvin numeroin: hän sai äänistä reilut 60 prosenttia. "Valinta tällä tuloksella on ihmeellistä. Haluan edustaa muutosta ja nyt sain muutokselle oikeutuksen," Royal kommentoi lyhykäisesti tulosten selvittyä. Aamu-TV:ssä vieraillut Jyväskylän yliopiston professori Tarmo Kunnas pitää Royalin valintaa mullistuksena Ranskan politiikassa ja naisen asemassa. "Kyllä se on aikamoinen mullistus, sillä ranskalaisten alitajunta ei ole aiemmin ottanut tällaista huomioon. Tämä on jonkinlainen poliittisen kulttuurin muutos ja heijastaa samalla hyvin voimakasta muutosta naisten asemassa Ranskassa," sanoo professori Tarmo Kunnas.
Vaikka rouva Royal (joka muuten tarkoittaa kuninkaallista) ei Elysée-palatsiin asti pääsisikään, on tämä silti mielenkiintoinen ja hyvin tärkeä etappi Ranskan politiikassa. Muutoksen tuulet puhaltavat ja suoraan sanottuna on jo aikakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails