14.11.2006

Godzilla! MRRRRAAAAUUUURRR!


Vanehmpieni luona punkkaamisessa on se hyvä puoli, että heillä on digiboksi. Sieltä löytyy monen monituista kivaa kanavaa, joista yksi on sekalaisia elokuvia esittävä Showtime. Useimmat sen esittämät elokuvat ovat 1970-80 -lukujen B-filmejä, mutta mukaan mahtuu myös kulttihelmiä ja hölmöjä TV-elokuvia.

Viime lauantaina katsoimme Karhumiehen kanssa aitoa ja oikeaa roskaa. Kun Godzilla vs. Mothran kaltainen helmi (vaikka se olikin uusintaversio) tulee televisiosta, se on vain pakko katsastaa. Elokuvahan oli aivan sanoinkuvaamattoman huono, mutta myös järkyttävän hauska. Loppua kohti Karhumies ja minä huvitimme itseämme laittamalla repliikkejä Godzillan suuhun. Se oli niin selvästi raivoissaan siitä, että päiväkotilapsen tekemän koiperhosen näköinen Mothra ja sen kaveri Battra olivat varastaneet sen elokuvan. Kun tyhmät ihmiset olivat vielä Mothran puolella, niin vähemmästäkin sitä lisko suuttuu.

Godzilla on minusta muutenkin mielenkiintoinen olento. Joka elokuvan lopussa se heitetään takaisin mereen nukkumaan, mutta aina se herää uudestaan. Lisäksi sillä ei näytä olevan muuta päämäärää kuin Japanin tuhoaminen. Kun Godzilla-elokuva alkaa, itse äijä nousee merestä, karjaisee ja ottaa suunnan kohti Tokiota. Sillä on varmaan jokin sisäinen kompassi. Miksi se muuten syöksee sinistä tulta? Miksei tavallista tulta? Lisäksi se on joskus ihmisten puolella, mutta joskus haluaa vain tuhota kaiken? Miksi? Onko se pohjimmiltaan vain yksinäinen koulukiusaaja?

Minun pitää varmaan selvittää tämä asia juurta jaksain ja katsoa kaikki Godzilla-elokuvat. Sitä amerikkalaista roskaversiota en kyllä suostu enää katsomaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails