10.11.2006

Miten pilata hyvä TV-sarja.

Televisio-addiktina olemisen ikäviä puolia on, että jossain vaiheessa joutuu väistämättä kokemaan lempisarjansa päättymisen. Joskus harvoin sarjat lopetetaan kun ne ovat vielä hyviä. Hyviä esimerkkejä ovat useat brittisarjat, kuten Rimakauhua ja Rakkautta sekä Pelinaiset. Myös Sinkkuelämää ja omasta mielestäni Buffy, vampyyrintappaja loppuivat kun ne olivat vielä jotenkin huipulla. Sitten on Salaisten Kansioiden ja Teho-osaston kaltaisia sarjoja, jotka vain jatkuvat ja jatkuvat ilman mitään selkeää päämäärää kunnes niiden on pakko loppua siitä yksinkertaisesta syystä, ettei kukaan enää katso niitä. Mukaan saatetaan tuoda uusia hahmoja muka piristämään vanhoja kuvioita, mutta siinä vaiheessa kun alkuperäisistä hahmoista ei ole enää jäljellä ketään tai vain muutama tyyppi taka-alalla, on peli yleensä menetetty.

Mikäli sarjan tekijät haluavat nopeasti sabotoida oman tuotteensa tai näyttää pitkää nenää TV-kanavan vaatimuksille, niin siihenkin on omat keinonsa. Yhdysvalloissa TV-yhtiöt saattavat vaatia sarjan tekijöitä lisäämään hahmoja miellyttämään jotain oletettua katsojakuntaa, usein epäilyttävin seurauksin.

Esimerkiksi Alias onnistui vetämään itsensä vessasta alas puolen tuotantokauden aikana. Kolmannen kauden alussa päähenkilö Sydney heräsi hongkongilaisesta turvatalosta ja tajusi menettäneensä kaksi vuotta elämästään. Alkoi sekava, sotkuinen ja jopa Aliaksen mittapuulla täysin epäuskottava puuro, jossa selviteltiin salaliittoja, aivopesuja ja muuta roskaa. Katsojia kidutettiin myös maailman tylsimmän TV-romanssin eli Sydneyn ja Vaughnin jälleen uudella takapakilla, kun Vaughn oli paukannut naimisiin Lauren-nimisen naikkosen kanssa, sillä Sydney oli ehditty julistaa kuolleeksi. Lauren tietenkin paljastui katalampaa katalammaksi vastapuolen agentiksi, mikä viimein antoi tälle tylsälle hahmolle jotain särmää. Siinä vaiheessa sarja oli jo kuitenkin auttamattomasti menettänyt minut ja monta muuta. Miten ennen niin jännä ja hyvä sarja päätyi tällaiseen fiaskoon, on minulle yhä suuri mysteeri.

Mikäli seuraat Supernaturalia Suomen tahtiin, älä lue tätä:

Sarjaan on tuotu muutama uusi sivuhahmo laajentamaan demoninmetsästäjien maailmaa. Näistä kaksi, Ellen ja Ash, ovat mielestäni paikkansa ansainneet. Teknofriikki Ashiä näkyy aika vähän, mutta kapakanpitäjä Ellen on jo voittanut minut puolelleen. Ellenillä on tytär, Jo, jota kaavailtiin Deanin rakkauden kiinnostuksen kohteeksi. Ajatus oli mielenkiintoinen, mutta toteutus kaikkea muuta. Jo on yksinkertaisesti tylsä ja aivan väärällä tavalla toteutettu hahmo siihen rooliin. Hänellä ei ole mitään selkeästi omaa funktiota ja hänen persoonallisuuden piirteensä ovat lainaa muilta hahmoilta. Lisäksi hahmo on jostain syystä kirjoitettu ja ohjattu aivan käsittämättömän lapselliseksi ja rasittavaksi, vaikka hän onkin sarjan mukaan 21-vuotias. Fanit ovat reagoineet Jo:hon hyvin aggressiivisesti ja todennäköisesti hahmoa ei tulla näkemään sarjassa kovinkaan pitkään. En voi ymmärtää, mikä tässäkin meni pieleen. Pieni ääni pääni sisällä sanoo, että Jo on TV-yhtiön vaatima lisäys, jonka sarjan tekijät näin tahallaan sabotoivat saadakseen tekosyyn hahmon heivaamiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails