27.11.2006

Nimetön on sormusta varten.

Vähän yli vuosi sitten kerroin mielipiteeni nimettömistä kommenteista. Ajatukseni löytyvät hyvin tiivistettyinä myös tuossa vasemmalla olevasta profiilistani, vaikka sanat eivät olekaan omani. Nyt joku on taas vetänyt linjastani hernesopat nenäänsä ja tehnyt teatraalisen poistumisilmoituksen.

Tiedän varsin hyvin, ettei blogini ole Suomen luetuin ja ettei kommentteja ropise kuin sieniä sateella. En myöskään oleta kommentoijien esiintyvän omalla nimellään, enhän itsekään esiinny omallani. Mutta onko nimimerkin keksiminen ja siinä pysyttäytyminen niin kovin vaikeaa? Paljastaako Liisa Virtanen itsestään hirveästi, mikäli hän kommentoi blogitaivaan kirjoituksia nimimerkillä "Hipsuvarvas"? Syökö tämä hänen uskottavuuttaan tai identiteettiään? Mielestäni ei.

Nimettömänä esiintyminen on minun mielestäni yksinkertaisesti halpamaista ja huonoa käytöstä. Jonkinnäköisen nimen, vaikka keksitynkin, johdonmukainen käyttäminen keskusteltaessa muiden ihmisten kanssa kuuluu hyviin käytöstapoihin. Anonyymi kommentoija antaa itsestään epäilyttävän ja epärehellisen kuvan, enkä itse ainakaan halua olla sellaisten ihmisten kanssa tekemisissä.

Valitettavasti Bloggerissa voi sallia ainoastaan joko ihan kaikkien kommentit tai vain Bloggeriin rekisteröityneiden kommentit. Vaihtoehtoa, jossa myös rekisteröitymättömät ihmiset voisivat kommentoida, mutta ainoastaan nimimerkillä varustettuina, ei ole ja se harmittaa. Kirjoituksiani kommentoivat kuitenkin sellaisetkin ihmiset, joilla ei ole käyttäjätunnusta Bloggeriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails