18.3.2007

En malta pysyä poissa.

Kirjoitin jo aikaisemmin omituisesta taipumuksestani vierailla pahaa mieltä aiheuttavilla keskustelupalstoilla ja lukea ärtymystä aiheuttavia blogeja ja lehtijuttuja. Joskus jään myös katsomaan televisio-ohjelmia, joiden aihepiirin tiedän ärsyttävän tai ahdistavan minua. Mikä minua vaivaa? Ehkä tässä on kyse autokolari-teoriasta, jonka mukaan ihmiset eivät voi olla katsomatta kamalan kolarin jälkiä vaikka järki käskisikin jatkamaan matkaa.

Käyn nykyään melko harvakseltaan lukemassa entistä suosikkiani Finland For Thought -blogia, sillä se on mielestäni mennyt populistiseksi ja typeräksi ideologiatorveksi vailla mitään oikeaa kritiikkiä tai järkevää sisältöä. Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta sen kommentoijatkin ovat ihmeellisen kapeakatseisia hölmöjä, jotka palvovat sokeasti rahaa ja valtaa. Toisessa ääripäässä ovat rasittavat yltionationalistit, joita löytyy sekä Suomesta että muualta, sekä kaikkitietävät Suomessa asuvat tai asuneet ulkomaalaiset herrat ja rouvat jotka ovat tulleet tänne kertomaan miten meidän tulee elää elämäämme.

Philin blogista olen ainakin nyt oppinut sen, että Suomi on tosiaan ainoa maa koko maailmassa (todennäköisesti myös galaksissamme), jossa näkee epäsiistejä ja rumalla tavalla käyttäytyviä päihtyneitä ihmisiä kadulla. Näin on. Oikeasti. Käsi sydämellä. Uskokoon ken tahtoo.

Silti minä kurkkaan sinne säännöllisesti ja aiheutan itselleni pahan mielen. En taida itsekään olla kovin järkevä.

4 kommenttia:

 1. Anonyymi18:42

  Populismi ei välttämättä tarkoita että henkilö ei olisi oikeassa

  VastaaPoista
 2. Kun on kyseessä ideologia, mielestäni lähtökohtana on ettei kukaan ole oikeassa tai väärässä.

  VastaaPoista
 3. Mussuliini00:20

  Minä en voi edes lukea sitä blogia, koska raivostun aina niin paljon.

  Kerran eksyin jonnekin Ellien ulkosuomalaisten keskustelupalstalle....huh huh. Äkkiä lähdin pois, enkä takaisin palannut.

  Ei kannata lukea ärsyttäviä juttuja. Suotta vaan tuhlaa aikaa ja energia joidenkin idioottien idiootteihin mielipiteisiin.

  VastaaPoista
 4. Hyvä neuvo, Mussuliini. Kuten isosiskoni kerran sanoi: "Älä Anzi anna tyhmien ihmisten ärsyttää sinua."

  Olen yrittänyt noudattaa sitä neuvoa, vaihtelevalla menestyksellä. Parempaa menestystä toivoen....

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails