7.5.2007

Presidenttejä ja miehiä

Mieshän sinne Ranskaan nyt valittiin presidentiksi. En ole seurannut Ranskan presidentinvaaleja niin tarkkaan kuin olisi ehkä pitänyt, mutta pikkasen kuitenkin pidin Ségolène Royalin puolta. En (ainoastaan) siksi, että hän on nainen, vaan siksi että Ranskan-kuukausina opin tuntemaan suurta vastenmielisyyttä Sarkozya kohtaan. Hän antoi itsestään elitistisen ja ylimielisen kuvan. Toisaalta, hän on kokeneempi ja vaikuttaa realistisemmalta kuin Royal. Katsotaan nyt, mitä tästä tulee. Toivottavasti Ranska nytkähtää edes vähän eteenpäin.

Miehistä päästään aasinsillan kautta toiseen aiheeseen, eli siihen että yhä suurempi osa suomalaisista menee naimisiin ulkomaalaisen kanssa. Tässä nyt ei sinänsä ole mitään erikoista tai yllättävää. Rakkaus kun ei katso kansallisuutta ja matkustamisen lisääntyessä ihmiset kohtaavat toisiaan aivan eri tavalla. Mielenkiintoista on kuitenkin huomata, että
Miehet solmivat ulkomaalaisten kanssa avioliittoja hieman naisia enemmän. Vaimot tulevat yleensä Venäjältä, Thaimaasta tai Virosta. Keskisuomalaisen mukaan erityisesti thaimaalaisten vaimojen määrä on kasvanut.
Suomalaiset naiset avioituivat puolestaan useimmiten brittiläisten, amerikkalaisten ja turkkilaisten miesten kanssa.

Karkeasti ja räikeästi yleistäen voisi sanoa, että ehkä suomalaiset naiset hakevat ulkomaalaisilta puolisoiltaan sellaista palvontaa ja naisesta huolehtimista, mitä suomalaisilta miehiltä ei kuulemma saa ja miehet taas hakevat sellaista naisellisuutta ja miehen palvontaa, mitä suomalaisilta naisilta ei kuulemma saa.

Itse olen oman valintani tehnyt. En ole koskaan pitänyt palvottuna olemisesta ja flirttailevat huomionosoitukset kukkineen yms. ovat aina olleet minusta lähinnä kiusallisia. Rakastan sitä, miten Karhumies kohtelee minua ensisijaisesti tasaveroisena kumppaninaan, unohtamatta kuitenkaan sitä tyttöystävä-osiota. En pidä palvottuna olemisesta, enkä itse palvo ketään. Kaikki mies-nais parisuhdeoppaat joissa todetaan miesten olevan tuollaisia ja naisten tällaisia ovat minusta aina olleet täyttä humpuukia ja pääsyy siihen, että ihmiset ovat onnettomia suhteissaan. Toki tietyt stereotypiat pitävät paikkansa, mutta suurimman osan ajasta ihmiset ovat yksilöitä ja heitä tulisi kohdella sen mukaan.

Mutta Karhumies ja minä olemmekin aina rikkoneet kaikenlaisia sosiaalisia konventioita. Hän tykkää romanttisista elokuvista, minä diggailen kauhua ja toimintaa. Hänellä on pitkät hiukset, minulla ei. Hän haluaa isot häät, minä pienemmät. Että mitäs me kapinalliset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails