21.5.2007

Riehumaan, tytöt!

Ilta-Sanomien artikkelin mukaan tyttöjen tulisi antaa riehua enemmän.

Jo päiväkodissa tyttöjä kehutaan pienestä piiperryksestä ja siististä söpöilystä, kun taas pojat saavat riehua ja potkia palloa pihalla. Itsetunnon kehittymisen kannalta ei ole välttämättä hyväksi saada kiitosta värityskirjan rajojen sisäpuolella tuhertamisesta, kun voisi myös roiskaista ja vetää iloisesti överiksi.


Sattumalta juttelin tänään samasta aiheesta työkavereiden kanssa. Kerroin, miten lapsena (ja ajoittain vieläkin ;-) ) luonteeltaan villi isosiskoni on jälkeenpäin kertonut olevansa katkera siitä, miten häntä aina hyssyteltiin. Poikaa ei kuulemma oltaisi samalla tavalla rauhoiteltu. Olen samaa mieltä.

Itse olen aina ollut hiljaisempi ja mietiskelevämpi kuin kumpikaan siskoistani, ja nautin aidosti piirtämisen ja lukemisen kaltaisista "tytöille sopivista" ajanvietteistä. Mutta voi sitä riemun määrää kun pääsin isosiskon vanavedessä tekemään tyhmyyksiä ja oikein kunnolla riehumaan! On se vieläkin ihanaa, sellainen kunnon hien pintaan nostava villiyskohtaus.

Olen siis päättänyt rohkaista mahdollisia tulevia tyttäriäni repäisemään välillä oikein kunnolla. Saavat kiivetä puihin, olla villejä, riehua ja pitää hauskaa. Saavat he toki piirrellä ja lueskellakin, jos siltä tuntuu. Mutta aina ei tarvitse pysyä tiukkojen rajojen sisällä.

1 kommentti:

  1. Hieno juttu ! Minä taas tasapuolisuuden nimissä yritân hyssytellä meidän poikia, jotka rämistelevät hämmästyttävällä energialla kolttosesta toiseen...

    Kunpa ne malttaisivat joskus istua lukemaan !

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails