2.7.2007

"I love being a turtle!"

Vietimme eilen hyvin romanttisen päivän Karhumiehen kanssa. Se alkoi jääkaapin taustan imuroimisella, jota ei varmaan oltu tehty vuosikausiin, ja jatkui romanttisella retkellä Hesburgerille ja elokuvateatteriin. Elokuvaksi valikoitui tietenkin Teini-ikäiset mutanttininjakilpikonnat, sillä olemmehan kaksi nostalgiannälkäistä populaarikulttuurin suurkuluttajaa.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Koin huvittavan hetken elokuvateatterin kassalla, kun lipunmyyjä kysyi minulta kuuluuko seurueeseen lapsia. "Ihan aikuisia olemme molemmat", vastasin, vaikka jälkeenpäin ajatellen olisi pitänyt kysyä tarkoittiko hän henkistä vai fyysistä ikää. :-)

Niinhän se on, että animaatio koetaan Suomessa ja yleensäkin länsimaissa vielä vahvasti lasten lajityypiksi, ja sitä kuluttavaa aikuista katsotaan pitkään ja kieroon. Eivätpä taida kieroon katsojat tietää, mitä menettävät. Raukkaparat.

Lisäksi minua ihmetyttää Helsingin Sanomien NYT-liitteen arvostelun otsikointi. "Särmikäs seikkailu pikkupojille". Tytöthän eivät katso, tai eivät ainakaan myönnä katsovansa ja kuluttavansa toimintaa lajityyppinä, eikä sitä pidä tytöille markkinoidakaan. Näin Suomessa vuonna 2007.

Itse ainakin fanitin tyttöikäisenä kaikenlaisia "poikien" sarjoja ja hahmoja, aina He-Manistä ja K.I.T.T:stä Turtleseihin, eikä siinä mielestäni ollut mitään omituista tai väärää. Toki fanitin myös "tyttöjen" juttuja, kuten My Little Pony -heppoja ja keijuja. Molempia tasapuolisesti, tottakai.

Niin, ja itse elokuva oli hauska ja viihdyttävä. Turtlesit olivat hienosti tehtyjä, mutta ihmisahmot, etenkin Casey Jones, ja Tikku jäivät hieman valjuiksi. Kaiken kaikkiaan oikein hauska paketti.

2 kommenttia:

 1. Anonyymi00:14

  joko odotat tätä?

  http://www.transformersmovie.com/

  t. isosisko

  VastaaPoista
 2. Tottakai! Mulla on jopa Autobot-logo työpaikan työpöydän taustakuvana.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails