6.7.2007

More than meets the eye!


Teini-ikäisenä ja kahdenkympin alkupuolella elokuvaharrastukseni painottui lähinnä elokuva-arkistoon ja elokuvakerhoon. Kävin katsomassa paljon pienen budjetin niin kutsuttuja taide-elokuvia, mutta myös suuren rahan Hollywood-produktioita. Muistan esimerkiksi nähneeni Keanu Reevesin tähdittämän elokuvan Speed -kuoleman kyydissä ainakin neljä kertaa elokuvateatterissa.

Nyttemmin ovat pienemmän mittakaavan elokuvat jääneet taka-alalle ja aivoistani on tullut mössöä. Katson enemmän popcorn-elokuvia kuin aikaisemmin enkä välttämättä edes tiedä, mitä hienoja helmiä elokuvafestivaaleille ja pieniin saleihin kätkeytyy. Tämä johtuu osittain ajan puutteesta, mutta myös omasta saamattomuudestani.

En silti voi olla hihkaisematta innostuksesta kun ajattelen, että näen Transformers -elokuvan varmaan tänä viikonloppuna. Transformers-piirretty Sky Channel -kaapelikanavalla oli lapsena yksi viikon kohokohdista. Hyvät Autobotit taistelivat pahoja Decepticoneja vastaan ja suojelivat maan asukkaita näiden pahisten valtaamisyrityksiltä. Se tapa, millä nämä robotit muuttuivat autoiksi ja muiksi kulkuvälineiksi oli jotain aivan mahtavaa ja eeppiset taistelut hyvän ja pahan välillä olivat joskus ihan sietämättömän jännittäviä. Autobotien johtaja Optimus Prime sekä ihmisistä pitävä Bumblebee olivat sankareitani, taisinpa olla ihan pikkaisen pihkassakin.

Kun kävin ensimmäistä kertaa Karhumiehen vanhempien luona ja huomasin Optimus Prime -lelun hänen huoneensa hyllyssä, tiesin että tässä on mies minun makuuni. Ajattelin, että mikäli hän diggailee sekä Buffya että Optimus Primea, hänessä täytyy olla sitä jotain!

Nyt-liite päästää taas parastaan. "Transformers on alusta loppuun poikien elokuva". Taidanpa kirjoittaa pienen sähköpostinpoikasen Nytin toimituksen pojille ja avartaa heidän maailmankuvaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails