12.9.2007

Töissä viihtyminen.

Olen tähän mennessä ollut erittäin tyytyväinen työpaikkaani ja työilmapiiriin. Pidän työstäni, työtovereistani ja muutenkin firma, jossa olen, on hyvä paikka olla töissä.

Nyt työviihtyvyyteen on kuitenkin tullut pieni särö. Muutimme viikonloppuna uusiin tiloihin. Uudet tilat ovat avarat, mutta kalseat ja ankeat verrattuna vanhoihin tiloihin. Lisäksi työterveydenhuoltomme on sivuutettu täysin uusia kalusteita valitessa, eli esimerkiksi pöytiä ei voi itse säätää. Jostain kumman syystä yksikkömme pomo on myös sanonut, ettei avokonttorimme hyllyjen päälle saa laittaa mitään esineitä, esimerkiksi kukkia, sillä se rikkoo tilan harmonian.

Totuus on, että juuri ne hyllyn päällä pidetyt esineet toivat viihtyvyyttä edelliseen työtilaamme, olemmehan mainos- ja markkinointiyksikkö. Ihmisillä oli malleja vanhoista mainoksista, hauskoja matkamuistoja kuvausreissuilta, kukkia ja pehmoleluja. Ja nyt ei muka saisi olla mitään, ja tämä tekee paikasta aika ankean näköisen. Minä olen jo kapinoinut tätä sääntöä vastaan ja tulen kapinoimaan lisää, enkä ole ainoa.

Kyllä työpaikan pitää olla viihtyisä! Se nostaa työmoraalia ja työssä jaksamista.

2 kommenttia:

 1. Anonyymi19:57

  Tämän hetken työpaikkatrendi on muuttuva organisaatio. Työtilat halutaan persoonattomiksi, koska niitä pitää tarpeen vaatiessa vaihtaa, kun firman uudelleenorganisointi sitä vaatii. Mutta on sekin totta, että avokonttori on jo sinällänsä levoton, kun se on yhtä avointa tilaa. Ja persoonalliset esineet lisäävät levottomuutta. Kapinoikaa tyyllikkäästi ja tehkää jonnekin vitriini, jonne kerätään työhön liittyvää vanhaa kamaa. Yleensä avokonttoriin hankitaan yhtenäiset kukat ja monesti omia kukkia ei saa olla, koska joku voi olla allerginen.

  Toi ergonomia juttu taas on outoa.

  t,
  isosisko

  VastaaPoista
 2. Ihan oikein ! Näkisit omani, olen toimiston kauhukakara dekoilun puolesta (pukeutumisenkin mutta se on taas oma lukunsa...).

  Seinillä julisteita Suomesta (Office de tourisme ystävällisesti postittaa aina kun pyydän), postikortteja, Suomen kartta jossa nasta kotini kohdalla, pohjoisnavan kartta (luonnonsuojelua !!!), leffamainoksia ym lehdistä, suomalaisia lehtileikkeitä... seinäni ovat täynnä nastanreikiä ja kukaan ei halua toimistoani kun muutamme.

  =D

  Eläköön punk shui !!!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails