5.11.2007

Hollywoodin käsikirjoittajat menevät lakkoon


Koko syksyn ajan muhinut Hollywoodin käsikirjoittajien lakko toteutuu nyt. Osapuolet eivät päässeet keskenään sopimukseen elokuva- ja televisiokäsikirjoittajille maksettavista DVD- ja videokorvauksista, ja nyt käsikirjoittajat ovat lakossa.

Elokuvien tuotantoon lakko vaikuttaa melko vähän, sillä suurimpien elokuvien käsikirjoitukset valmistuvat jo ainakin vuotta ennen elokuvan ensi-iltaa. Mutta perinteiset käsikirjoitetut televisiosarjat kärsivät, niiden joukossa oma Supernaturalini. Sarjoilla kun on käsikirjoituksia varastossa vain noin vuoden alkuun asti, ja sitten on pitkä tauko edessä. Edes ne käsikirjoittajat, joilla on myös jokin muu titteli kuten tuottaja, eivät saa tehdä käsikirjoittajan töitä lakon aikana. Pahimmin kärsivät myöhäisillan keskusteluohjelmat.

Katsotaan nyt, miten käy. Edellinen lakko vuonna 1988 kesti 22 viikkoa ja tuo aika synnytti uusia, käsikirjoituksista riippumattomia, ohjelmia kuten Lain nimessä. Onko elämämme pelkkää Big Brotheria ja Selviytyjiä tästä lähtien? Kuten kuvasta näkyy, se pelottaa Sam Winchesteriäkin. Ja Sam on nähnyt kattoon naulitun tyttöystävänsä palavan poroksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails