11.4.2008

Pirun Kela!

Olen tainnut joskus mainita, mitä mieltä olen Kansaneläkelaitoksesta. Enkö? No sanotaan se nyt vielä: Kela voi minun puolestani PAINUA HELVETTIIN!

Jotenkin naiviina kuvittelin, että kun pääsin opiskelemasta ja työttömyyydestä, niin pääsin myös Kelasta. Tienaan elantoni, maksan veroni enkä koskekaan mihinkään valtion tukiin tällä hetkellä.

Turha toivo. Posti toi tänään 9.1.2008 päivätyn, mutta vasta 2.4.2008 postitetun päätöksen Sosiaaliturvan muutoksenhakulautakunnalta, jonka mukaan minun ja Karhumiehen pitää maksaa takaisin asumistukea, joka on maksettu minulle yli kaksi vuotta sitten eli silloin kun oleskelin Ranskassa. Jutun taustat ovat pitkät ja monimutkaiset, enkä lähde niitä tässä selvittämään, mutta Kela on väärässä. Koko takaisinperintäjupakka on Kelan oman mokailun tulos, eikä tukea ole maksettu meille aiheettomasti.

Alkuperäinen takaisinperintäpäätös tuli siis Kelalta jo kaksi vuotta sitten ja teimme Karhumiehen kanssa valituksen jo silloin. Nyt, kaksi vuotta myöhemmin, päätös viimein saapuu. Onnetonta räpellystä!

Tämä ei jää tähän. Me emme maksa tuota summaa takaisin. Uutta valitusta vain kehiin. Fight the power.

Sen voin sanoa, että minun jo entisestään hatara luottamukseni Kelaan on tämän tapauksen jälkeen täysin olematon.

1 kommentti:

 1. Vierailija10:26

  Kuulostaa valitettavan tutulta. Oma valituskirjepingikseni Kelan kanssa väärin perustein takaisinperittävistä opintotuista kesti kaksi vuotta, tuloksetta. Sitten palkkasin juristin hoitamaan asiaa. Asia on nyt 6 vuotta vanha, eikä ratkaisua ole saatu vieläkään.

  Takaisinperintä on todella hidas ja kankea prosessi, joten harva jaksaa lähteä asiasta taistelemaan. Sen sijaan moni maksaa Kelan vaatimat summat kitisemättä takaisin, vaikka ne olisivatkin väärin.

  Did you know?
  Kela perii opintotukia takaisin lähes 50 miljoonan euron edestä vuosittain.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails