21.5.2008

Bad boys, bad boys, what you gonna do?

Taivaanrannan maalari tunnusti ihailevansa Gossip Girl sarjan Chuckia, mikä sai minut miettimään pahoja poikia ja heidän viehätystään. Niin, miksi naiset rakastuvat renttuihin?

(Tiedoksi kaikille jotka eivät sarjaa seuraa, että Chuck on sarjan pahis, ylimielinen rikas pikku poikaraasu jonka isä ei rakasta häntä tarpeeksi ja joka on siksi treffiraiskauksia yrittävä narkkari. Sekä ruma. Mutta jonkun mielestä ilmeisesti ihq. Minua oksettaa.)

Ensimmäinen teoriani on, etteivät naiset rakastu renttuihin. He himostuvat heihin. Samasta syystä kuin miehet yleensä kuolaavat povipommien perään mutta menevät naimisiin hillitympien naisten kanssa, niin naisten pöksyt kostuvat pahoista pojista mutta kihlat vaihdetaan mielummin naapurin insinööripojan kanssa.

Jokin renttujen olemuksessa vain lupaa hyvää kyytiä makuuhuoneen puolella. He uskaltavat tarttua kiinni ja antaa palaa. Renttu on usein myös huoleton, vapaa ja villi. Hän tuo mukanaan lupauksen seikkailusta. Ongelmana on, että seikkailu on seikkailu vain, jos se kestää lyhyen aikaa. Pitkittyessään se muuttuu pelkäksi itkuksi ja hammastenkiristykseksi, ja sitähän pitemmän aikavälin elo rentun kanssa loppujen lopuksi on.

Henkilökohtaiseen oikeaan elämääni pahat pojat eivät ole koskaan kuuluneet. Seurusteluhistoriani ei ole muutenkaan erityisen pitkä tai värikäs, mutta olen aina omannut sen verran hyvän itsesuojeluvaiston, että olen osannut pitää rentut käsivarren mitan päässä. Sitä paitsi olen havainnut, että aika monella kunnon miehillä on kunnon annos ruutia takataskussa. Se pitää vain osata kaivaa esiin.

Mielikuvituselämäni sen sijaan on saanut jonkin verran piristystä erinäisten pahojen poikien muodossa. Kun ikää oli vähän päälle 20 ja Salaiset Kansiot oli parasta mitä televisiossa oli, kuolasin häpeämättömästi Alex Krycekin perään. Tyyppi valehteli, varasti, murhasi ja kieroili ja minä olin sulaa vahaa. Kiinnostukseni lopahti heti, kun Krycekia inhimillistettiin. Eivät minua hänen nyyhkytarinansa kiinnostaneet.

Monta vuotta kului, minä kasvoin vanhemmaksi, hankin elämänkokemusta ja kuvittelin, että fiktiivisten ihastusten aika oli minun osaltani ohi. Minulla oli ja on Karhumies, enkä muita tarvitse. Mutta niin siinä vain kävi että televisioruutuun ilmestyi Supernatural. Jouduin toteamaan, että demoneja metsästävät, laillisuuden rajamailla liikkuvat ja aseita mielellään käyttävät Winchesterin veljekset sekä erityisesti isoveli Dean (vaikka Samia esittävä Jared Padalecki onkin kovasti miehistynyt sarjan aikana) kutkuttavat niitä samoja kohtia, jotka aikoinaan saivat Alex Krycekin hiipimään uniini.

Sitten on niitä pahoja poikia, joiden perään muut tytöt ovat kuolanneet mutta jotka voat jättänet minut tyystin kylmäksi. Veronica Mars -sarjan Logan Echolls on yksi heistä. Rikas poika rukka jonka äiti kuoli ja jota isä hakkasi. Siksi hän välitti huumeita, hakkasi ihmisiä, kohteli Veronicaa huonosti, järjesti pummien välisiä tappeluita ja kaveerasi mitä erilaisimpien limanuljaskojen kanssa. Ei kiinnostanut, ei todellakaan. Varsinkaan kun pahoja tekoja seurasi aina jokin typerä nyyhkytarina.

Mikä niitä minua kiinnostavia pahoja poikia sitten yhdistää, ja mikä tekee heistä kiinnostavampia kuin Logan Echollsin ja Chuckin kaltaisista tyypeistä? Päällimmäisenä tulee mieleen rehellisyys. Alex Krycek, Sam ja erityisesti Dean Winchester ovat sitä mitä ovat eivätkä peittele sitä. He eivät tarjoa menneisyyden nyyhkytarinoita tai joitain perhetragedioita syyksi tai oikeutukseksi teoilleen. He hyväksyvät sen, etteivät kaikki heistä pidä, mutta eivät välitä siitä. Veronica Mars -sarjan toinen paha poika, prätkäjengiläinen Weevil, viehätti minua tästä syystä aina Logania enemmän. Weevil oli sitä mitä oli, myönsi sen suoraan ja parannusta yrittäessään myönsi suoraan myös sen, että hänen entinen elämänsä kiinnostaa häntä yhä. Hän ei selitellyt tai puolustellut tekojaan, vaan seisoi aina niiden takana.

En tiedä muista naisista, mutta minä kyllä jaan aikaani paljon mielummin rehellisen pahan pojan kuin epärehellisen nyyhkypojan kanssa.

2 kommenttia:

  1. Tilda23:06

    Äskettäin ilmestyneessä Anna-lehdessä (vai olikohan se Me naiset...?) oli semmonen juttu siitä, että miksi nainen jättää hyvän naisen. Suurimmaksi osaksi se "tiede" oli mielestäni katkeran miehen vuodatusta, mutta varmasti siinä oli jotain tottakin.

    VastaaPoista
  2. Tilda23:07

    Piti siis olla, että "miksi nainen jättää hyvän miehen"...eikä naisen. :)

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails