2.7.2008

Abortti


Olen lähiaikoina tutustunut erittäin loistavaan amerikkalaiseen sivustoon nimeltä Jezebel, joka tarjoaa uutisia julkkiksista, seksistä ja muodista "without airbrushing". Toisin sanoen teksti on suoraa ja kaunistelematonta.

Jezebelin kautta tutustuin Oregonin osavaltiossa Yhdysvalloissa meneillään olevaan taisteluun, jossa paikalliset hullut paskiaiset, anteeksi abortinvastustajat, yrittävät estää Planned Parenthood -järjestöä rakentamasta uutta klinikkaa. Planned Parenthood tarjoaa Yhdysvalloissa seksuaalivalistusta ja gynekologisia palveluja niitä tarvitseville. Palveluihin kuuluu myös abortti, mutta se muodostaa noin 5 % järjestön koko toiminnasta. Ääriliikkeet vastustavat koko järjestöä, sillä heidän mielestään se "opettaa seksistä ja masturbaatiosta ja johdattaa nuoret seksintäyteiseen elämään".

Isäni lähetti minulle artikkelin jossa puhutaan abortin tilasta Venäjällä. Neuvostoliitossahan abortti oli yleinen ehkäisykeino sillä varsinaisten ehkäisyvälineiden saatavuus ja luotettavuus vaihteli epävarmasta olemattomaan. Abortin sai heti, laillisesti ja nopeasti, mutta prosessi oli likainen, turvaton ja äärimmäisen verinen. Turvallisia ehkäisykeinoja, kuten e-pillereitä ja kondomeja, on nykyään entistä paremmin saatavilla mutta ne ovat yhä kalliita. Valistusta ollaan lisäämässä, mutta jälleen ovat ääriliikkeet asialla. Putinia melkein jumalanaan pitävä nuorisojärjestö Nashi, joka on ollut meilläkin aina välillä otsikoissa, vastustaa paitsi aborttia, myös seksuaalivalistusta ja ehkäisykeinoja.

Kerta toisensa jälkeen jaksan ihmetellä ja kauhistella sitä tekopyhyyttä, mihin abortinvastustajat sortuvat. Aborttien määrä vähenee, seksin harrastamisen aloittaminen lykkääntyy ja sukupuolitautitartuntojen määrä laskee nimenomaan silloin kun seksuaalivalistusta ja seksuaalikasvatusta lisätään. Tämä on tilastollinen fakta. Mutta jostain syystä nämä ihmiset haluavat kaikin keinoin estää niiden välineiden saatavuuden, joiden avulla nimenomaan päästäisiin heidän tavoitteisiinsa!

Tunteeni eivät ehkä välity näin kirjoitettuna, mutta minulle tämä on hyvin tärkeä asia. En ole koskaan ollut raskaana, eikä minulla ole ollut sukupuolitauteja. Tämä johtuu pitkälti siitä, koska minä sain aikoinani nauttia Suomen 1980-90 lukujen taitteen koulujärjestelmän hyvin organisoidusta seksuaalivalistuksesta. Tai oikeammin, minut peloteltiin teininä niin perhanan perusteellisesti. :-D

Mutta olen myös täysiverinen feministi, tai pikemminkin tasa-arvo -nisti :-), ja minusta jokaisella ihmisellä on oikeus päättää omasta kehostaan. Se on ainoa asia, joka oikeasti kuuluu meille ja vain meille itsellemme. Sitä pitää vaalia, hoitaa, rakastaa ja kunnioittaa. Sama kunnioitus pitää ulottaa myös muiden ihmisten kehoihin. Oman kehon tekemisistä tai tekemättä jättämisistä päättäminen ei kuulu kenellekään muille kuin meille itsellemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails