19.8.2008

Elokuvamuistista

Olen hiljalleen taas käynnistänyt lukuharrastustani, joka kokee nousu- ja suvantokausia. Pasilan kirjaston läheisyys houkuttelee, sekä hiljalleen tuttava- ja ystäväpiiriini hiipineiden kirjallisuusarvostelijoiden suositukset.

Lähipäivien erikoisia lukukokemuksia on ollut Katja Kallion kirja Elokuvamuisti. Kyseessä on Kallion TV Maailma -lehden kolumneista koostettu hauska kokoelma Kallion omia subjektiivisia elokuva- ja televisionkatsomiskokemuksia.

Lukukokemuksesta tekee erikoisen se, että samaistuin hyvin moniin Kallion ajatuksiin. Minäkin olen menettänyt elokuvaneitsyyteni, varonut kertomasta lempielokuvistani tai TV-sarjoista kenellekään siinä pelossa, että ne "viedään" minulta, sekä pitänyt huolen siitä että näen tietyt elokuvat aina kun ne esitetään televisiossa tai elokuvateatterissa. Mutta ne elokuvat ja TV-sarjat, joita Kallio ihailee! Hyvänen aika sentään! Englantilainen potilas! Viattomuuden aika! Nuevo Cinema Paradiso! Ihan käsittämätöntä, yliarvostettua ja ylitunteellista roskaa! Erityisesti vihaan Englantilaista potilasta, olen vihannut sitä siitä saakka kun sen näin. Mieleni teki lyödä jokaista päähenkilöä, niin typeriä ja raivostuttavia he mielestäni olivat! Ja vaikka Sopranos on aivan loistava sarja, niin Tony Sopranossa ei ole mitään seksikästä. Yksi sarjan suurimpia mysteereitä minulle onkin, miten itsekeskeinen, vastenmielinen, seksistinen ja tyhmä Tony sai niin paljon naisia.

Mitä opimme? Sen, että kokemukset voivat olla samoja vaikka niiden aiheuttajat olisivatkin tyystin erilaisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails