14.8.2008

Olen nainen, olen moninainen

Jezebelissä oli kirjoitus siitä, miten me heterot voisimme ottaa hommiehiltä parisuhdeoppia. Minua alkaa jo hieman tympiä tämä tämänhetkinen trendi, jossa homoseksuaalisuus näyttäytyy jonain automaattisena tienä onneen, tyylikkyyteen ja seksuaaliseen vapautumiseen. Eihän se nyt niin ole. Mutta jutun lopussa kiinnitin huomiota tähän kappaleeseen:
Maybe it's part of the whole virgin/whore thing, but people find it weird when hyper-sexual women are also into things like, say, homemaking. ...
We should all accept that women, too, are multi-faceted creatures who might be into sucking a dick one night, and tatting a doily another; nailing a picture to the wall one night, or getting nailed against a wall another.
Olen huomannut tätä asennetta paitsi ympäristössäni, myös itsessäni. Karhumiehellä ja minulla synkkaa fyysisesti erittäin hyvin ja hänen seurassaan saan olla aloitteellinen ja aggressiivinenkin. (Koska tiedän, että ainakin isäni lukee tätä blogia, en paljasta enempää yksityiskohtia :-D). Mutta toisaalta rakastan esimerkiksi ruuanlaittoa ja käsitöitä. Rakastan myös vaatteita ja sisustusohjelmia. Olen siis siinä mielessä ihanteellinen pikkurouva. Mutta kaikki, jotka minut tuntevat - etenkin Karhumies - voivat sanoa ettei minussa ole mitään pikkurouvamaista.

Välillä neuletyön ääressä huomaan miettiväni, onko tämä nyt oikein että kaltaiseni feministinä ja modernina itseään pitävä nuori nainen istuu nojatuolissa ja neuloo sukkaa samalla kun mies istuu sohvalla ja katsoo urheilua. Onko se modernia? Pitäisikö meidän väen väkisin vaihtaa harrastuksia? Ei tarvitse. Eikö sukupuolisen vapautusliikkeen ideana ole juuri ollut se, että miehet ja naiset saavat tehdä niitä asioita joita he itse haluavat tehdä, eikä niitä asioita joita muut odottavat heitä tekevän koska heillä on munasarjat tai kivekset? Mitä sitten, jos ne halutut harrastukset ja kiinnostuksen kohteet sujahtavatkin nk. "perinteisten" sukupuoliroolien puolelle? Jos niistä oikeasti nauttii, niin mitä väliä sillä on?

Niin että aion jatkossakin neuloa villapaitaa ja nyrkkeillä, istuttaa parvekekukkia ja katsoa toimintaelokuvia, sekä virkata söpöjä käsilaukkuja ja kouria Karhumiestä kuin mikäkin naispuolinen vanhempi kansanedustaja. Eikä siinä ole mitään ristiriitaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails