8.9.2008

Miksi Sarah Palin hirvittää minua

En usein avaudu politiikasta täällä, koska en ole erityisen poliittinen ihminen. Äänestän, luen lehtiä, seuraan maailman tapahtumia jne., mutta en ole koskaan ollut poliittisesti muuten aktiivinen.
Mutta joskus maailmalla tapahtuu niin karmivia asioita, että minun on pakko sanoa jotain.

Yhdysvaltain republikaanipuolueen varapresidenttiehdokas Sarah Palin hirvittää minua. Hän on pelottavinta ja kauheinta, mitä politiikan saralla on pitkiin aikoihin tapahtunut.

Jezebel kirjoittaa asiasta erittäin osuvasti:
-- for a certain kind of feminist, Palin is a symbol for everything we hoped was not true in the world anymore.
Palin on varapresidenttiehdokas, joka ei koskaan haluaisi oikeaksi presidentiksi. Hän on tehnyt uraa mutta vain sen verran, että hän ei haasta olemassaolevia valtarakenteita. Kuvernöörinä ollessaan hän on toki kitkenyt korruptiota, mistä pisteet hänelle. Hän on myös järjestelmällisesti tuhonnut ja purkanut kaikkia niitä lakeja ja sääntöjä, jotka ovat suurelta osaltaan mahdollistaneet naisille itsenäisen elämän ja identiteetin perheen ja kodin ulkopuolella.

Jezebel jatkaa:
We hoped that we didn't have to hide our ambition or pretend that our goals were effortlessly achieved ("I never really set out to be in public affairs, much less to run for this office," the Governor has said.) We hoped that we could be mothers without having our motherhood be our defining characteristic, as it seems to be for Palin.
Kuten Jezebel kirjoittaa, Palin edustaa sitä raivostuttavaa ja hirvittävää naiseuden tyyppiä, jonka ensisijaisena tehtävänä on miellyttää miehiä sekä hävittää kaikki ne naiseuden puolet
jotka uhkaavat maskuliinisia rakenteita ja korostaa niitä jotka pönkittävät niitä.

Jos Palin ja McCain nousevat valtaan, Yhdysvallat harppaa kerralla 50 vuotta ajassa taaksepäin. Ja voitte sitten olla varmoja, että minä teen kaikkeni jotta Suomi ei seuraisi perässä.

4 kommenttia:

 1. Joo aivan karmivaa. Jo ehdokas itse oli pelottava mutta Palin tytärparkoineen on kauhistuksen huipennus. Ynh.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi12:56

  Vai näyttääkö Palin, että on muitakin tapoja saavuttaa niitä asioita joita feministit haluavat saavuttaa? Eikö Palin, joka piti vain lyhyen äitiysloman ole "mother without having our motherhood be our defining characteristic"? Miten nainen varapresidenttinä on "symbol for everything we hoped was not true in the world anymore". Not the means but the end. Ovatko feministit oman ideologiansa ja omien sovittujen oikeiden tapojensa vankeja?

  Suvaitsevat ihmiset hyväksyvät kaiken paitsi ei suvaitsevuuden...

  No vastaus omiin kysymyksiini on tietenkin, että vain rikas ja kaunis nainen voi saavuttaa sen mitä Palin on saavuttanut jo nyt ja sehän ei sovi feministeille, koska myös rumilla ja köyhillä pitää olaa yhtäläinen oikeus kuin kauniilla ja rikkailla. Mutta meillä rumilla ja köyhillä on Angela Merkel.

  Eli asiat on hyvin, mitä muuta feministit enää toivovat?

  t,
  Eeva

  VastaaPoista
 3. Pointti on se, että Palin nimenomaan määritellään (ja määrittelee itsensä) äitiyden kautta. Hänet on nostettu republikaanipiireissä joksikin suureksi naisen ihanteeksi koska hän pönkittää tietynlaista, hyvin kapeaa ja hyvin vanhanaikaista naisen mallia: entinen missi ja äiti. Siinä Palinin roolit.

  Hyvä Palinin kaltaisten naisten on puhua Yhdysvalloissa työn ja perheen yhteen sovittamisesta, heillä kun on varaa siivoojiin, yksityiseen päivähoitoon, yksityisiin lääkäreihin jne. Mutta entä ne joilla ei ole varaa näihin asioihin? Entä ne naiset, jotka Palinin ajaman seksuaalipolitiikan seurauksena joutuisivat jäämään kotiin synnyttämään lapsia kasvavaan perheeseen, jonka ruokkiminen tuottaa jo valmiiksi suuria vaikeuksia?

  Angela Merkel taas on aivan mahtava. Hän on päässyt johtavaan asemaan nimenomaan poliittisten ansioidensa johdosta. Hän on siellä missä on nimenomaan siksi, että hän on Angela Merkel, poliitikko.

  Minä en voisi koskaan kannattaa ja äänestää naista vain ja ainoastaan hänen sukupuolensa takia. Minusta se on yksinkertaisesti väärin. Oma (kieltämättä naiivi ja ideologinen) linjani on ottaa ihmiset ihmisinä, ei sukupuolina.

  Ja ihmisenä yltiövanhoillisia ja agraarisia arvoja kannattava Palin kauhistuttaa minua.

  VastaaPoista
 4. Ja mistä lähtien minä olen väittänyt olevani suvaitsevainen? Minähän olen aivan sairaan suvaitsematon ja tuomitseva. Siksi minä haluankin diktaattoriksi. :-)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails