15.9.2008

Musiikkikiertis

Maurelitalla oli haaste, johon nyt vastaan.
"Tämän syksyn parhaat biisit, jotka saavat olla joko täysin tuoreita tai mahdollisesti vanhempia tapauksia. Postaa siis lista näistä viidestä tämän hetken lempparilaulusta blogiisi ja haasta sitten viisi muuta bloggaajaa samaan!"
Minä en aio haastaa ketään, mutta voin kyllä listata ne kappaleet, jotka ovat viime aikoina soineet ahkerasti soittimessani. En ole koskaan ollut mikään hirvittävän aktiivinen musiikin kuuntelija, joten en myöskään kovin helposti tutustu uusiin tuttavuuksiin. Helposti löydän yhden suosikin ja sitten veivaan sitä kyllästymiseen asti.

1. Kim Carnes: Bette Davis Eyes
Yksi kaikkien aikojen lempikappaleistani. Hienot sanat, hieno tunnelma, Kim Carnesilla hieno ääni. Tätä kuuntelen vähintään pari kertaa viikossa.

2. The Cure: Lullaby
Video säikäytti minut lapsena pahanpäiväisesti, ja kappale on vieläkin ihanan karmiva. Aikuisena siitä löytää myös hieman uusia ulottuvuuksia.

3. Grand Corps Malade: Les Voyages En Train
Ranskan-kuukausieni hieno uusi tuttavuus, jonka levyä en sitten koskaan hankkinut. Aion korjata asian Ranskan Amazonin sivujen kautta mahdollisimman pian. Musiikkityyli on niin sanottua slam-runoutta, joka muistuttaa rap-musiikkia, mutta ei ole aivan sitä. Kyseinen kappale on surullisenkaunis analogia rakkaussuhteista ja junamatkoista.

4. Def Leppard: Hysteria
Se on jännää, miten Def Leppardin mainitseminen saa jokaisen itseään rock-poliisina pitävän nauramaan halveksuvasti. Naurakoot. Def Leppard rokkaa, Hysteria on hieno levy ja sen nimikappale yksi kaikkien aikojen lempibiiseistäni. Kun Karhumies soittaa, puhelimeni pirisee Hysteriaa.

5. The Runaways: Cherry Bomb
Se aito ja alkuperäinen vihainen tyttöbändi, joka provosoi musiikkimaailmaa 1980-luvun alussa seksuaalisesti suorapuheisilla lyriikoillaan ja hienoilla kitarariffeillään. Bändin tunnetuimpia jäseniä ovat Joan Jett, Lita Ford ja The Banglesissa uraa luonut Micki Steele. Cherry Bomb kertoo yksinkertaisesti kaikille isille ja äideille, että pojat kannattaa pistää omaan huoneeseensa lukkojen taakse, sillä The Runaways on saapunut kaupunkiin sekoittamaan pasmoja.

Kaikki kyseiset kappaleet, mukana hieman erilainen versio Cherry Bombista, löytyvät tältä listalta:

1 kommentti:

  1. Hieno valikoima ! Grand Corps Malade on siitä erikoinen että sitä ei kertakaikkiaan voi kuunnella taustamusiikkina, vaan se vaatii koko huomion. Uskomattomia tarinoita, jotka riipaisevat todenmukaisuudellaan ; esim se jossa Fabien kertoo onnettomuudestaan (grand corps malade = pitkä sairas keho, ranskaa taitamattomille).

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails