14.10.2008

Syksyn 2008 TV-satoa

Muutama vuosi sitten en olisi koskaan uskonut sanovani tätä, mutta televisionkatseluni on vähentynyt huomattavasti. Aikaisemmin katsoin televisiota melkein joka päivä, seurasin erilaisia ohjelmia ja lukuisia TV-sarjoja. Tällä hetkellä seuraan viittä sarjaa viikossa. USA:n Huippumalli haussa -ohjelmaa lukuunottamatta kaikki sarjat ovat sellaisia, joita seuraan suurella mielenkiinnolla. Sitä, miksi näin on, voi vaan arvailla. En yksinkertaisesti kiinnostu sarjoista enää samalla tavalla kuin ennen. Ehkä niillä ei vain ole minulle enää mitään uutta tarjottavaa.

Maanantaisin televisiosta tulevat peräkkäin viikon aivokarkki Huippumalli haussa ja hienon Life on Mars -sarjan kelpo seuraaja Ashes to Ashes. En aluksi oikein lämmennyt sarjalle. Minua häiritsi se epäammattimainen valo, missä sen naispäähenkilö esitettiin. Sarja on kuitenkin parantunut koko ajan ja päähenkilökin on löytänyt paikkansa. Mahtava kasarimusiikki kruunaa kaiken.

Tiistai ja keskiviikko ovat televisiottomia päiviä, mutta torstaina tulee sovinnaisuuden rajoja mukavasti koetteleva Dexter. En olisi koskaan uskonut tykästyväni sarjaan, jonka päähenkilö on sarjamurhaaja, mutta näin vaan on käynyt. Sekä sarja että Dexterin hahmo ovat äärimmäisen kiehtovia ja mielenkiintoisia sosiaalisia tutkielmia. Dexter itse on psykopaatti, mutta eivät hänen ympärillään olevat nk. normaalitkaan ihmiset ole yhtään sen parempia. Dexterin sisar Deb on yksi lempihahmoistani, mutta tälle kaudelle mukaan tuotu ylibotoxattu Lila taas saisi poistua sarjasta mahdollisimman nopeasti.

Perjantaina, tai viimeistään sunnuntaina, koettaakin viikon kohokohta kun pääsen taas seuraamaan uutta lukua Sam ja Dean Winchesterin raadollisesta elämästä Supernaturalissa. Sarja on päässyt nyt neljännellä tuotantokaudellaan aivan uuteen vauhtiin viime tuotantokauden notkahduksen jälkeen. Poissa on käsikirjoittajien lakon aiheuttama epävarmuus, ja poissa on se karmiva brittiämmä (todiste #1 Jumalan olemassaolosta). Nyt ollaan sukellettu pää edellä syvälle mytologian syövereihin ja jokainen jakso on tähän mennessä ollut kiehtova seikkailu. Eikä tämän enkelin mukana olo ainakaan haittaa (todiste #2 Jumalan olemassaolosta).

Ja nyt kun minulla on Zen, niin Supernaturalia voi katsoa missä vaan, milloin vaan, kunhan akku riittää. Mikäs sen mukavampaa. :-)

Sunnuntaisin seuraan uusintana sarjaa Fitz ratkaisee. Sarja jäi minulta ensimmäisellä kierroksella väliin, mutta nyt olemme Karhumiehen kanssa katsoneet joka jakson. Emmekä turhaan, kyseessä kun on yksi kaikkien aikojen parhaimmista poliisisarjoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails