12.11.2008

Luvaton verkkolataaminen yleisin nuorten rikos

Uusimman tutkimuksen mukaan nettipiratismi on selkeästi yleisempää kuin esimerkiksi varastelu tai koulukiusaaminen. Minusta on hyvä, että koulukiusaaminen mielletään rikokseksi, kun taas nettipiratismin kauhistelu menee kyllä kovasti sinne kukkahattutäteilyn puolelle.

Toki suurissa erissä tapahtuva tuotteiden laiton jakaminen netissä on tuomittavaa, mutta tuskin kukaan mieltää esimerkiksi kerran viikossa tulevan TV-sarjan lataamista netistä rikokseksi. En minä ainakaan, vielä kun olen aina ostanut kyseisen sarjan DVD boksit heti niiden ilmestyttyä ja näin ollen kantanut rahani kiltisti kaupan ja tuotantoyhtiön taskuun.

En voi kuin ihmetellä viihdealan ja tekijänoikeusihmisten tiukkapipoisuutta ja ahdasmielisyyttä netistä lataamisen suhteen. Sen sijaan että siihen suhtauduttaisiin suopeasti ja tehtäisiin laillinen lataaminen entistä helpommaksi ja halvemmaksi, sitä hankaloitetaan ja yritetään väen väkisin taistella tuulimyllyjä vastaan.

Tämä uutinen ei ole hälyttävä tieto nuorten moraalisesta rappiosta, vaan todiste muuttuvasta maailmasta. Siihen joko menee mukaan tai tipahtaa kelkasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails