2.12.2008

Dibleyn kirkkoherra

Uusinnoista voi olla mitä mieltä tahansa, mutta joskus niillä on paikkansa. Dibleyn kirkkoherra on Fitz ratkaisee -sarjan kanssa yksi niistä 1990-luvun brittihelmistä, jotka menivät minulta ensimmäisellä esityskerralla ohi, mutta jotka ovat saaneet minun nyt pahaan koukkuun.

Olen aina ihaillut normeja rikkovia, räväköitä, erilaisia, itsevarmoja ja provosoiviakin naisia. Naiset tahdotaan vielä nykyäänkin tunkea kaikenlaisiin ahdistaviin lokeroihin, ja kaikki pyrkimykset näiden muottien rikkomiseen ovat askelia oikeaan suuntaan.

Dawn Frenchin esittämä kirkkoherra Geraldine Granger on ylipainoinen, hassu, kursailematon ja mutkaton, ja kaukana sovinnaisesta. Sean Bean ja Jeesus viihtyvät neiti kirkkoherran seinällä vieretysten, hän syö Häagen Daszia sydänsuruihinsa ja toivottaa ovelle koputtajat sisään tokaisemalla "Come in if you're sexy and love Jesus!".

Sarjan koko henkilögalleria on erittäin onnistunut, ja näyttelijöiden kemiat pelaavat aivan loistavasti yhteen. Hassut, hölmöt, kuivat, tiukkapipoiset ja hieman pervotkin sivuhahmot tuovat sarjaan oman ainutlaatuisen makunsa, jota ilman koko sarjaa ei edes olisi.

Kaiken kruunaavat Geraldinen loppuvitsit, joista yhdellekään en ole jättänyt nauramatta ja joista yhtäkään hölmö, mutta rakastettava, suntio Alice ei ole tajunnut. Tässä makupaloja. Vitsi Teräsmiehestä, Ihmenaisesta ja Näkymättömästä miehestä on hulvaton:(Kuva täältä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails