16.12.2008

Korkokengät? Tottakai!


Joskus nuorempana olin sitä mieltä, etten voi käyttää korkokenkiä. Minut oli aivopesty uskomaan, että pitkälle naiselle korkokengät eivät sovi siksi, että jotkut Napoleon-kompleksista kärsivät sedät saattavat pahoittaa siitä mielensä. Ja sehän olisikin vallan kauheaa! Ainakin joskus feministinäkin pidetyn Germaine Greerin mielestä. Ja sen viimelauantaisen kännikalan.

Taisipa erään ystäväni lyhyenläntä seurustelukumppanikin joskus vilkaista korkeakorkoisia nilkkureitani paheksuen ja todeta, että minun pitäisi riisua ne. En riisunut, mutta ystäväni pisti tyypin kiertoon.

Sitten täytin 30 vuotta ja päätin antaa piut paut tämäntyyliselle paskanjauhannalle. Korkokengät ovat törkeän hyvännäköiset. Ne saavat jalat ja peffan näyttämään hyviltä ja kun niillä opettelee kävelemään oikein, ne antavat lantiolle (joka on meikäläisellä melko hyvin muodostunut) kivan svengin. Piikkikorkokenkiä en kuitenkaan tule koskaan käyttämään, ja rajansa on koron korkeudellakin. Mutta sellaiset 8 - 10 cm korkeat tolppakorot ovat vallan hyvät.

Viime viikonloppuna eräs miespuolinen kaverini totesi, että miehet eivät voi kilpailla korkokengissä kävelevän pitkän naisen käyttämän vallan kanssa. Avasin suuni sanoakseni, ettenhän minä mitään valtaa korkkareillani käytä, mutta suljin sen saman tien. Sillä kyllä, korkokengät ovat minulle myös vallankäytön välikappale. Nautin siitä, että voin halutessani katsella ihmisiä hieman tavallista korkeammalta, ryhdikkäänä ja seksikkäänä. Toki tunnen oloni ryhdikkääksi ja voimakkaaksi myös hyvin sujuneiden Savate-treenien jälkeen, ja siellä minulla on jalassani täysin lättäpohjaiset nyrkkeilytossut. Ja nyrkkeilytreeneistä ei tule alaselkäkipuja.

Vaikka olen päättänyt, että minut haudataan Conversen tennareitteni kanssa, on korkokengillä aina sija vaatekaapissani. Silloin tällöin ja oikeissa tilanteissa käytettyinä ne voivat olla sekä esteettisesti että sosiaalisesti paras asuvalinta.

(Kuva: Matla Jennifer)

4 kommenttia:

 1. Tolppakorot on pop ! Ja unohdin kommentoida noita Clarksejasi, mullakin on yhdet niitten nilkkurit lankarullakorolla, aivan mahtavat.

  Minusta rouva Sarkonkin pitäisi laittaa huimat korot !!!

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä! Carla Brunin pitäisi ehdottomasti laittaa korot jalkaan, miehensäkin seurassa.

  VastaaPoista
 3. Ostin korkkikset taalta!

  VastaaPoista
 4. Uskon, että miehet, jotka eivät kestä pitkiä ja/tai korkeakorkoisia naisia, on todellakin varustettu erityisen huonolla itsetunnolla. Oma mieheni on mua lyhyempi jo ihan ilman minkäänlaisia kenkiäkin, mutta kannustaa silti pitämään korkkareita, kun kerta niistä niin kovasti pidän. Ja onhan ne korkkarit nyt hiton paljon mieltäylentävämmät kuin jotkut beiget vaelluskengät. ;p

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails