4.12.2008

Seksiä! Kyllä kiitos! Holtitonta seksiä? Ei kiitos.

Televisiosta tuli juuri Stephen Fryn dokumenttielokuva HIV-viruksesta ja AIDSista, joka oli aika pysäyttävää katsottavaa. Avoimesti homoseksuaali Fry muisteli, miten 1980-luvulla hän kävi AIDSiin kuolleiden ystävien hautajaisissa melkein kuukausittain. Fry haastatteli HIV-positiivisia ja täyttä AIDSia sairastavia ihmisiä sekä ulkomailla että Isossa Britanniassa. Heidän kertomuksensa olivat koskettavia ja heidän kohtaamansa ennakkoluulot raivostuttavia.

Eniten minua kuitenkin järkytti tavallisten kadunihmisten välinpitämättömyys kondomeja ja turvaseksiä kohtaan. Seksi on hauskaa ja ihanaa, mutta ainoastaan silloin, kun se on huoletonta ja rentoa.

Koulun terveystiedon tuntien graafiset seksuaalivalistusmateriaalit pitivät minun kohdallani huolen siitä, että tuntemattoman kanssa harrastettu suojaamaton seksi ei tullut koskaan olemaan minulle käsitteenä lähelläkään huoletonta ja rentoa. Klamydia, tippuri, syfilis ja HIV sekä raskaus tulisivat kohtaamaan minut kaikki samaan aikaan mikäli edes kuvittelisin tekeväni mitään ilman Sultania tai Suki Sukia, näin ajattelin teini-ikäisen vilkkaalla mielikuvituksella.Omaa seksuaalihistoriaani ei voi parhaalla tahdollakaan sanoa holtittomaksi tai villiksi. Olen toki aina ollut aivan äärimmäisen kiinnostunut pojista ja miehistä, mutta olin myös nuorempana aika epävarma viehätysvoimastani, sekä ennen kaikkea melko valikoiva. Tuolloista tilannettani voisi kuvata sanoilla "picky slut syndrome", valikoiva hutsu. :-) Halusin, ja kovasti halusinkin, mutta valikoiva luonteeni tuli aina väliin. Näin jälkiviisaana voisi sanoa, että onneksi tuli.

Onko minun varovaisuuteni koulun tehokkaan valistuksen vai oman persoonani tulos? Sanoisin että molempia. Ennen kaikkea se taitaa olla tulosta siitä, että kaikista komplekseista ja ajoittaisista itseen kohdistuvan ulkonäkökritiikin puuskista huolimatta itsekunnioitukseni on aina ollut aika korkealla. Ja omaa kehoani rakastan, vaalin ja hoidan, kaikkine vikoineenkin. Miksi haluaisin tieten tahtoen altistaa sen taudeille, etenkin sellaisille joilta välttyminen on niin helppoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails