18.12.2008

Terminator: Sarah Connorin aikakirjat


Elokuvista tai elokuvasarjoista tehdyt televisiosarjojen onnistumisprosentti ei ole kovin korkea. Poikkeuksia toki on, kuten Buffy, vampyyrintappaja (kyllä, Kristy Swanson oli vampyyreja seivästävä kalifornialaisblondi ennen Sarah Michelle Gellaria) ja Tähtiportti, mutta usein nämä yritykset kaatuvat ohueen juoneen, yleisön liian koviin odotuksiin, näyttelijävalintoihin tai muihin tekijöihin.

Uusimpana yrittäjänä tällä rintamalla on ensimmäisen kahden Terminator-elokuvan tarinaa jatkava Terminator: Sarah Connorin aikakirjat. Vanhana Terminator-fanina olin epäluuloinen sarjaa kohtaan, mutta onneksi TWoPin kanssanörtit käskivät tarkastamaan sen. Sillä sarja on hyvä. Ei loistava, mutta oikein hyvä. Siinä on sama karun inhimillinen tunnelma kuin ensimmäisessä kahdessa Terminator-elokuvassa ja siinä on tajuttu, että saagan mielenkiintoisin henkilö on nimenomaan Sarah Connor, joka joutuu taistelemaan niin ihmiskunnan kuin poikansa tulevaisuuden puolesta.

TV-sarjan Sarahia esittävä Lena Heady on saanut paljon kritiikkiä osakseen siitä, että hän on liian suloinen ja nätti seuratakseen loistavan Linda Hamiltonin jalanjälkiä. Hamiltonin Sarah Connor oli yksi nuoruuden idoleistani, mutta en voi haukkua Lena Headyä. Minusta hän tekee kelpo työtä, ottaen huomioon että hänen Sarahinsa on nuorempi. Hän on onnistunut tuomaan hahmoon sellaista samanlaista vahvuuden ja haavoittuvaisuuden yhdistelmää, joka sai minut alun perinkin kiinnostumaan Sarah Connorin hahmosta.

Itse kehystarina uhkaavasta maailmanlopusta on universaali ja moneen kertaan kerrottu, mutta aina yhtä kiehtova. Sarah Connorin takia jaksan seurata sitä tälläkin kertaa.

1 kommentti:

  1. OMG lol - ma haluan anhda ton elokuvan, ton Buffy-elokuvan!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails