8.2.2009

The Lost Boys 2: The Tribe

The Lost Boys on yksi kaikkien aikojen parhaimpia vampyyrielokuvia. Se on kaikessa 1980-luvun korniudessaankin oman lajinsa klassikko, josta lukuisat saman lajityypin edustajat ovat sittemmin ammentaneet ideoita ja lainanneet teemoja. Minulle se kuuluu niihin leffoihin, jotka on pakko katsoa ainakin kerran vuodessa.

Yli 21 vuotta elokuvan valmistumisen jälkeen sille tehtiin jatko-osa nimeltä The Lost Boys 2: The Tribe, jossa ensimmäisen elokuvan Michael Emersonin ja Starin tytär ja poika joutuvat vanhempiensa kuoleman jälkeen pärjäämään omillaan. Mutta voi! Tyttö joutuu viettelevän päävampyyrin pauloihin ja veljen on pelastettava siskonsa. Kyseinen leffa tallentui digiboksille Welhon ilmaisten kanavien päivien aikoihin ja olihan se pakko katsoa.

Elokuva on hyvä esimerkki jatko-osasta, johon on otettu mukaan kaikki ensimmäisen elokuvan pinnalliset ainekset, mutta ydin puuttuu. Kaikki on periaatteessa kohdallaan. On hyvännäköiset päätähdet, hyvä kuvausympäristö, hahmo ensimmäisestä elokuvasta, vähän komediaa, paljon seksiä ja paljon verta. Mutta musiikki, joka oli niin olennainen osa ensimmäistä elokuvaa, on huonompaa. Näyttelijöiden väliset kemiat ovat epäuskottavampia, dialogi on väkinäisempää ja kaiken kaikkiaan koko ensimmäisen elokuvan fiilis puuttuu. Ja siinä missä ensimmäisen elokuvan naispäähenkilöt olivat edes jotenkin aktiivisia, on jatko-osan Nicole Emersonin tehtävänä lähinnä esittää avutonta uhria. Ja Kiefer Sutherland oli huomattavasti paljon vaarallisemman ja kiehtovamman oloinen Davidinä kuin tämä uuden elokuvan patsastelijapoika hänen manttelinperijänään.

Yksi asia sentään meni oikein. Loistava "Cry Little Sister (Theme From The Lost Boys)" -biisi soi tässäkin elokuvassa. Eri versiona tosin, mutta tässäkin kiihkeän melkein-vampyyri-mutta-ei-ihan -seksikohtauksen aikana jossa savu nousi ja verhot hulmusivat. Se kohtaus oli kuulkaa 19-vuotiaan Anzin mielestä kuumaa kamaa ja taisi se kohta VHS-kasetistani olla hieman kuluneempi kuin muu leffa. Niin ne ajat muuttuvat. :-D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails