23.2.2009

Olivian ennakkoluulot

Uusimmassa Oliviassa on hauska ja mielenkiintoinenkin juttu, jossa luvataan ratkaisuja kaikkiin ongelmiin. Eräs ongelma oli: Miten naapurista kuuluvaan väkivaltaan voi puuttua? Vastaus oli sinänsä mielestäni oikein asiallinen, eli pahassa tilanteessa pitää soittaa poliisit eikä mennä itse väliin ja ottaa asia jälkeenpäin uhrin kanssa puheeksi kahden kesken. Mutta vastauksesta käy ilmi, että väkivaltatilanteen oletetaan olevan nimenomaan perheväkivaltatilanne jossa nainen on uhrina.
Jos puhuminen tuntuu liian vaikealta, naapurille voi antaa vaikka Naisten linjan esitteen.
Entä jos kyseessä on aikuisen lapseen kohdistama väkivalta? Tai naisen harjoittama väkivalta miestä kohtaan? Tai aikuisen lapsen iäkkääseen vanhempaansa kohdistama väkivalta? Tai vaikka ihan perinteinen ryyppyporukan puukkohippa? Naisten linjan esitettä vaan luukusta sisään ja homma on sillä selvä, vai?

Naisten kokema perheväkivalta on aina ajankohtainen ja vieläkin arka aihe ja on hyvä, että sitä koskevia tabuja uskalletaan rikkoa. Mutta se, että naiset maalataan aina uhreiksi, ei ole mielekästä saati totuudenmukaista. Yhteiskunnassamme tapahtuva väkivalta on paljon moninaisempi ongelma kuin pelkkä ilkeän miehen avuttomaan naiseen kohdistama raivo neljän seinän sisällä.

(Leffavisa tuossa alla on nyt päivitetty kaikkine vastauksineen. Kuinka monta arvasit edes sinne päin? ;-)

1 kommentti:

  1. Äääh toi olis pitäny tietää toi Lost Boys...nyt hävettää.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails