27.2.2009

Pushing Daisies

Olen täysin odotuksieni vastaisesti päätä pahkaa ihastunut SubTV:llä tiistaisin esitettävään Pushing Daisies -sarjaan. Tiesin sarjasta jonkin verran, mutta odotin sen olevan ällöttävää siirappista höttöä. Ilokseni huomasin, että se on kaikkea muuta. Se on raikas, hauska, koskettava ja hyväntuulisella tavalla erikoinen pikku sarja jossa on hassuja päähenkilöitä ja hupaisia juonenkäänteitä.


Sarjan on luonut ja sen yhtenä tuottajana toimii Bryan Fuller, joka on myös ollut mukana tekemässä Heroes-sarjaa sekä draamakomediaa Dead Like Me, jota ei ole koskaan esitetty Suomessa. Fullerin kädenjälki ja lyhytikäiseksi jääneen Dead Like Me -sarjan perintö näkyy Pushing Daisies -sarjassa sen hirtehisessä huumorissa ja suhtautumisessa kuolemaan. Kuolema on koko ajan läsnä ja olennainen osa sarjojen päähenkilöiden elämää, mutta siitä ja etenkin siihen johtavista seikoista revitään jatkuvasti huumoria. Ja miksi ei revittäisi? Kuolemalle, kuten kaikille elämän osa-alueille, pitää pystyä myös nauramaan. Ei se ole mikään pelottava asia, miksi olisi? Jokainen meistä lähtee täältä joskus.

Sarjaa katsoessa en voi myöskään olla ajattelematta Jean-Pierre Jeunet'n ja Marc Caron elokuvia. Delicatessen - herkuttelijoiden yö, Kadonneiden lasten kaupunki sekä Jeunet'n ohjaama Amélie tapahtuvat kaikki samanlaisessa idealistisen 1950-lukulaisessa, utopistisessa maailmassa, jossa päähenkilöt vaikuttavat normaaleilta vain siksi, että he ovat vähemmän outoja kuin muut henkilöt. Sarkastinen, hirtehinen, mutta samalla huvittavan dokumentaarinen ja monotoninen kertojanääni on myös suoraan Jeunet & Caron elokuvista, kuten on myös nopeasti kulkeva dialogi sekä omaleimainen, satukirjamainen värimaailma.

Pushing Daisies on piristysruiske, pala kesää tiistai-iltoja piristämään.

(Ja päähenkilöä Nediä esittävä Lee Pace on aivan mahdottoman ihana! :-))

2 kommenttia:

  1. Anonyymi10:25

    Pushing Daisies ja Ned erityisesti on mun uusin rakkaus :)

    VastaaPoista
  2. Karhumies tietää tästä jo, joten sen voi kai kertoa julkisestikin:

    Minä näin kerran unta Nedistä jossa hän pyysi minua kosketaamaan itseään. :-D Tein työtä käskettyä. :-D

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails