26.2.2009

Sä oot vaan kade

Kuinka monta kertaa olemmekaan elämämme aikana joutuneet kuulemaan tuon kommentin vastaukseksi johonkin argumenttiin? Ja joka kerta se tuntuu yhtä turhauttavalta. Sitäkö eri mieltä oleminen vain on? Kateutta? Kateus-kortin esiin vetäminen torpedoi keskustelun kuin keskustelun ja jättää lopulta kaikki osapuolet yhtä turhautuneiksi.

Nopeasti yhdeksi lempibloggaajakseni noussut Bisquits kirjoitti pari päivää sitten turhautumisestaan muotiblogeja vaivaavaan kilpailuviettiin ja sponsorihakuisuuteen. Heti tuli pari kommenttia moittien häntä kateelliseksi, kun hän ei saa mitään sponsoroituja juttuja.

Mistä tällainen ajattelutapa oikein kumpuaa? Millainen ihminen kuvittelee, että kaikki haluavat samoja asioita ja jos joku sanoo ääneen haluavansa jotain muuta, hän on vain kateellinen? Miksi on niin vaikea hyväksyä, että jotkut ovat vain eri mieltä asioista?

Toisaalta, ihmiset myös keksivät mitä omituisempia kateuden kohteita. Isämme työn takia minä ja siskoni olemme saaneet koko ikämme kuulla mitä hurjimpia spekulaatioita muka-rikkaasta suvustamme, jossa kaikki piehtaroivat rahassa ja lomamatkat tehdään ykkösluokassa lentäen. Siinä on turha selittää, että ökyily on meidän perheestämme aika kaukana ja että kyllä ne lomamatkat tehtiin ihan täpötäydessä autossa siskojen ärsyttävän räpätyksen tahdittamana. Kai joillekin riittää tieto siitä, että olemme asuneet paljon ulkomailla, jotta he kokevat oikeudekseen kehittää tarinoitaan.

Itse pyrin olemaan mahdollisimman vähän kateellinen, sillä se ei aiheuta muuta kuin mielipahaa. Ja tosiasiahan on, että huolimatta siitä kuinka paljon faktoja lyö pöytään, kateellinen ihminen löytää aina syitä myrkyttää ilmapiiriä kateudellaan. Joten paras on jättää heidät huomiotta.

3 kommenttia:

 1. Kiitos siitä, että kiteytit mainiosti sanoiksi viime päivien turhautuneisuuteni. :-) Ei ole ensimmäinen kerta, kun blogosfäärissä tullaan mielipidetekstien yhteydessä väittämään, kuinka kirjoittaja on "vain kateellinen muille". Jos on kriittinen jotain asiaa kohtaan, sehän tarkoittaa tietenkin vain kateellisuutta.

  Omassa keskustelussani jäin erityisesti miettimään sitä, miten jotkut osasivatkin kaivaa kummallisia pointteja esille. Taito kai se sekin on. Blogilomailen tässä ja tuulettelen ajatuksiani keskittyen upporikkaaseen ulkomaan elämääni. ;-)

  VastaaPoista
 2. Minulla on itselläni ollut vähän samansuuntaisia ajatuksia kuin sinulla, liittyen muutamaan keskustelupalstaan, joilla käyn.

  Älä lomaile liian pitkään. Olen aivan vähällä sortua katsomaan The Cityn uusimman jakson suoraan Music Televisionin sivuilta! Sinä et ymmärrä, mitä sellainen tekisi viileän TV-kriitikon imagolleni. ;-)

  VastaaPoista
 3. Tsiis noita muijia ! Itte ovat kateita... =)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails