23.3.2009

I'm loving angels instead

Melkein kolmen vuoden tuttavuuden ja pienoisen uskonkriisin jälkeen rakas TV-sarja pystyy yllättämään positiivisesti ja palauttamaan uskon siihen, että siellä tiedetään mitä tehdään.

Olin ehtinyt jo luovuttaa Supernaturalin ja sen toistuvien naishahmojen suhteen. Sarjan tulostaulukko tämän asian suhteen on ollut melko surkea. Toisinaan se on ollut jopa katastrofaalisen nolo ja suunnatonta myötähäpeää aiheuttava. Mutta meneillään olevalla neljännellä tuotantokaudella tapahtui jotain, sillä sarja onnistui tuomaan ruutuun mielenkiintoisia ja hyviä naishahmoja kaksin kappalein, eli Pamela Barnes ja Anna.


Pamela Barnes on juuri sellainen naishahmo, jollaisista minä aina pidän, edes vähän. Rokkia kuunteleva suorapuheinen ja hyvän huumorintajun omaava mimmi, joka ei kuuntele vastaväitteitä eikä anna kenenkään kävellä ylitseen. Pamela, Pamela, miks sä oot niin ihana? Tietenkin hänen piti kuolla. Kripke, you bastard.

Ja sitten on Anna. Hahmo, jonka paperille kirjoitettu kuvaus saisi minut ensin nauramaan epäuskoisesti ja sitten oksentamaan. Minun ei kaiken järjen, omien mieltymysteni ja omien katselutottumusteni perusteella pitäisi pitää tästä hahmosta lainkaan. Hän on pehmeällä äänellä puhuva, eteerisen olemuksen omaava punahiuksinen ja suurisilmäinen enkeli. Toisin sanoen, hahmo suoraan jostain umpinaurettavasta fanifiktiosta, jonka olisi pitänyt jäädä pöytälaatikkoon ja mädäntyä sinne.

Mutta jostain ihmeellisestä syystä minä pidän hänestä aivan valtavasti, ja tiedän olevani tässä asiassa vähemmistössä. Minä vain huomaan olevani äärimmäisen kiinnostunut Annan taustasta, motiiveista ja suhteesta sarjan muihin hahmoihin. Lisäksi minusta häntä esittävä Julie McNiven (Mad Men -sarjan Hildy) tekee hyvää työtä hänen kanssaan. Hänessä on pehmeyttä ja soturin kovuutta juuri sopivassa suhteessa. Hänellä on toki romanttisia viritelmiä Deanin kanssa, jos lohtuseksiä ennen taistelua nyt voi sellaiseksi kutsua, mutta hänellä on myös oma tarinansa ja oma funktionsa sarjassa. Sekä ainakin yksi fani.

Jotta tämä ei aivan ylistykseksi menisi, niin kerrottakoon että Rubyn hahmo on yhä hirvittävän tylsä ja häntä esittää tällä kaudella todella huono näyttelijä. Nainen on niin huono, että epäilen hänen valintansa tähän rooliin olleen jonkinnäköinen vitsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails