22.3.2009

Puhuminen on hopeaa

Joskus kun internet ja minä olimme molemmat vielä nuoria, minä jaksoin viettää tuntikausia keskustelupalstoilla. Väittelin, vänkäsin, vitsailin ja hermoilin ihmisten kanssa, joista suurimman osan tunsin ainoastaan nimimerkkien kautta. Edesmenneen Kinopalatsin foorumin porukan kanssa tosin kävi niin, että meistä ydinporukasta tuli ystäviä myös oikeassa elämässä, mistä olen erittäin iloinen.

Television Without Pityn keskustelupalstoilta taas löysin toisen virtuaaliyhteisön, jossa viihdyin. Palsta on todellinen harvinaisuus keskustelupalstojen joukossa. Siellä kiinnitetään huomiota oikeinkirjoitukseen, foorumeita valvotaan todella tarkasti ja rikkeistä saa väistämättä rangaistuksen. Eri keskustelun aiheet on tarkkaan rajattu omiin ketjuihinsa, jolloin asiallinen keskustelu ja rennompi jutustelu pysyvät sopivasti omilla alueillaan. Parhaimmillaan tämä on johtanut siihen, että fanifiktion ja todellisuuden sekoittavat epäkypsät keskustelijat pysyvät sieltä poissa. Supernaturalin palstalla tämä on erityisen miellyttävää, sillä sen intohimoinen fanijoukko on valitettavasti tunnettu ylilyönneistään ja vähintäänkin kyseenalaisista fantasioistaan, jotka eivät kiinnosta allekirjoittanutta tippaakaan. Juuri tästä syystä en ole koskaan viihtynyt pitkään tai erityisen hyvin muilla sarjalle omistetuilla foorumeilla.

Mutta pikkuhiljaa, ja etenkin aivan viime aikoina, kiinnostukseni keskustelupalstoja kohtaan on vähentynyt. Minä en vain enää jaksa. En tiedä, onko kyse iän mukanaan tuomasta perspektiivistä vai mistä, mutta kasvottomien nimimerkkien kanssa väittely ei anna minulle mitään. Koska mitä näillä keskusteluilla loppujen lopuksi saavutetaan? Sekö, että jos vain tarpeeksi kauan jaksan julistaa mielipiteitäni, niin muut keskustelijat näkevät valon ja kohottavat minun jumalolennokseen? Vai se, että menetän yöunia, tuhlaan aikaani ja pahoitan mieleni täysin tarpeettomasti?

Sitäpaitsi, lempisarjan seuraaminen on huomattavasti paljon mukavampaa silloin, kun voi rauhassa muodostaa omat mielipiteensä eikä tieten tahtoen pilaa katsomisnautintoaan pakottamalla itsensä lukemaan muiden ylianalysoivaa spekulointia tai katkeraa marmatusta.

1 kommentti:

  1. Vähän sama täällä, nettiaddiktioni lähti (supernolosti) Vauva-lehden odottajien palstalta, kun halusin kotimaista kantaa odotukseen täkäläisen vouhotuksen sijaan. Sittemmin se on jäänyt, mutta sieltä löytyi oikeita kavereita jotka on vieläkin tallessa.

    Ja toi kuva on napakymppi ! =D

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails