7.3.2009

Suomalainen kahvi

Hesarissa oli pari päivää sitten uutinen, jonka mukaan Suomessa ollaan pikkuhiljaa siirtymässä tummempaan kahviin. Amen ja halleluja!

Minä rakastan Suomea ja minusta asiat ovat Suomessa yleisesti ottaen paljon paremmin kuin monessa muussa maassa. Mutta suomalainen kahvi ei todellakaan kuulu tähän joukkoon. Suomalainen, vaaleapaahtoinen kahvi voi olla vaikka mistä "maailman parhaista kahvilaaduista" tehtyä tavaraa, mutta tosiasia on että se on kitkerää, laimeata ja aivan järkyttävän pahaa kuraa. Eikä ole mitään eroa sillä, onko se kallista Presidenttiä tai jotain halpahallin Saludoa.

Olen itse pääsääntöisesti tee-ihminen, mutta kun joskus kerran viikossa juon kahvia, haluan että se on tummapaahtoista ja aromikasta, ei jotain puoliraakaa tiskivettä. Ja siihen sekoitetaan mielellään mahdollisimman rasvaista maitoa tai kermaa. Kamalinta on saada "maitokahvi", joka koostuu jostain Juhla Mokasta ja rasvattomasta maidosta. Aivan hyvin voisi juoda kuravettä. Maha on sen jälkeen ainakin samanlaisessa kunnossa.

Yleensä minusta suomalaisten melkein maaninen pyrkimys olla kaikessa niin hiton "eurooppalaisia" on lähinnä naurettavaa. Mutta mitä kahviin tulee, se on vain ja ainoastaan erittäin suotavaa.

1 kommentti:

  1. Kaipasin suomalaista kahvia vielä silloin, kun muutin Hollantiin. Sittemmin oma makuni on muuttunut kahvin suhteen enemmän "eurooppalaiseksi", ja juon mieluummin juuri tuota tummempaa kahvia. Suomalainen maistuu nykyään jotenkin oudolta.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails