11.3.2009

Telkkaria vain huvin vuoksi

Suurin osa katsomistani TV-sarjoista on sellaisia, jotka on pakko nähdä joka viikko. Seuraan niitä intensiivisesti, mietin juonenkäänteitä ja hahmoja ja eläydyn niiden tapahtumiin. Supernaturalista käyn myös keskustelemassa keskustelupalstoilla (oikeastaan varsinaisesti vain yhdellä palstalla), mutta se onkin minun sarjahaaremini ykköspuoliso. Sillä on etuajo-oikeus kaikkiin muihin sarjoihin. Vasta kun se loppuu, voin harkita uutta suosikkia.

Sitten on niitä sarjoja ja ohjelmia, joita katson koska ne ovat hauskoja ja aivoja nollaavia. Niitäkin tarvitaan, kaiken ei aina tarvitse olla niin vakavaa.

Minä inhoan Paris Hiltonia noin periaatteessa. Siis en naista itseään, enhän tunne häntä, mutta hänen julkista persoonaansa. Vihaan sitä tyhmyyden ihannointia ja pinnallisuutta, mitä hän edustaa. Vihaan sitä, että hänen myötään typeryydestä ja sivistymättömyydestä tuli muodikasta. Mutta Paris Hilton's My New BFF on aivan loistavaa tavaraa. Kaikki kilpailijat ovat tietenkin kammottavia idiootteja ja pinnallisia taulapäitä, mutta he ovat sitä rehellisesti. He sanovat aivan suoraan kameralle, että osallistuvat kisaan koska Paris Hiltonin bestiksenä heillä on mahdollisuus tulla julkkikseksi. Niin sitä pitää! Narsististen taulapäiden selkäänpuukotustunti on täydellistä sunnuntaiviihdettä.

Poison oli 1980-luvun noloin bändi. Heillä on pari hyvää biisiä, Talk Dirty To Me on hauska soittaa Guitar Hero III:ssa, mutta bändi itse meikkeineen ja bändäreineen meni aina juuri yli sen hiuksenhienon korniusrajan, jolla Mötley Crüen ja Def Leppardin kaltaiset yhtyeet ovat aina onnistuneet jotenkuten tasapainottelemaan. Mutta Rokkarille Morsian oli viime kesän paras sarja. Poisonin laulajan Bret Michaelsin ei tarvinnut kuin seistä paikoillaan, kun hänen aitoa ja pyyteetöntä rakkauttaan (*röhönaurua*) tavoittelevat stripparit ja pornotähdet ryyppäsivät, sekoilivat, kieroilivat ja kulkivat suurimman osan ajasta ilman vaatteita. Jakso, jossa jäljelle jääneen kolmen kilpailijan vanhemmat tulevat tapaamaan Bretiä ja persoonallisuushäiriöisen Laceyn yhtä persoonallisuushäiriöinen isä kysyy Bretiltä, onko Lacey ottanut häneltä suihin, jää historiaan yhtenä tosi-TV:n tähtihetkistä. Ihan onnen itku pääsi, kun sitä katsoi. Että sai olla todistamassa sellaista television kulmakiveä. :-D

Koska katu-uskottavuuteni ei voi enää tässä vaiheessa vajota alemmaksi, tunnustan jääneeni koukkuun The City -sarjaan. Siihen The Hills -sarjan sisarsarjaan, jossa lauma ylianalysoivia paukapäitä on setvivinään tylsiä ihmissuhdesotkujaan samalla kun he ovat tekevinään töitä fantsuissa työpaikoissa. Kaikilla on tietenkin hulppeat asunnot ja paljon rahaa, kuten kaikilla parikymppisillä vastavalmistuneilla kaupunkilaisilla on. Etenkin New Yorkissa, jossa asuminen on niin halpaa. Minä katson tätä sarjaa kuten kuuntelisin höpöttävää radio-ohjelmaa. Pistän sen pyörimään Bisquitsin sivuilta, jatkan töitä kuulokkeet korvilla ja aina välillä tarkistan, että mitä siellä nyt taas vouhkataan. Tietenkin muodin maailmassa liikkuvaa sarjaa pitäisi katsoa ja ihailla, mutta kun minusta ne vaatteet ovat niin kamalia, ettei sekään puoli kiinnosta. Lisäksi sarjan pahikseksi nostettu Olivia on serkkuineen aivan uskomattoman viihdyttävä hahmo. He ovat kuin lastensatujen pahat noita-akat, jotka kihertelevät keskenään höyryävän padan ääressä. Serkun nauru on ainakin kuin velholla ikään.

Aivotkin tarvitsevat välillä karkkia, niinhän se on. Ja kansa haluaa leipänsä ja sirkushuvinsa. Minulle niitä karkkeja ja hupeja tarjoilevat itseään tahallaan nolaavat pinnalliset torvet.

3 kommenttia:

 1. Mainio kuvaus Citystä, sitähän tuo nimenomaan on. ;-) Joskus tulee kyllä mieleen, tekeekö sarjan typsykät ikinä oikeasti töitä. Edellisessä jaksossa suurin haaste oli esitellä käsilaukkukokoelma muutaman ihmisen edessä - hei haloo, jopa minä osaisin tehdä saman ihan ilman mitään kummempia valmisteluita.

  VastaaPoista
 2. ... Paris Hilton's BBF eli British Best Friend on alkanut. Astetta viihdyttävämpi kuin BFF, koska aidot välillä alapäähuumoria viljelevät brittiläiset pimut ja poika ottavat ihmissuhdevatvomisensa vakavasti. Samaan aikaan Paris on etäisempi ja parishiltonmaisempi: kävelee jokaiseen poisäänestykseen kuin työskentelisi catwalkin kanssa.

  Jos BFF, eli Best Finnish Friend toteutaan (like it should!) niin minä ja Noora osallistumme!

  VastaaPoista
 3. Jos Paris Hilton tulee tänne hakemaan BFF:ää, niin minä haluan olla yhdessä jaksossa vierailevana tuomarina. :-D

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails