21.4.2009

Vanha ystävä löytyi Maitobaarista

Minulle sattui perjantaina erikoinen tapahtumaketju.

Töissä oli hiljainen iltapäivä ja koska firmamme kivikautiset rajoitukset estävät kaikenlaisen kivan surffaamisen, päätin googlailla aikani kuluksi. Jostain kumman syystä mieleeni tuli eräs lukioaikainen ystäväni, jota en ollut ajatellut vuosiin. Ajattelin etsiä hänet, vaikka en edes tuolloin tiennyt hänen uutta sukunimeään. Muistin kuitenkin, että hän oli aktiivinen Maitobaari-nimisessä rukouspiirissä, joten googlasin aikani kuluksi sen. Minä kävin itsekin parissa Maitobaarin tapaamisessa joskus lukioaikoina ja minä ajattelin sen olevan vain tavallinen nuorten raamattupiiri. Oma kiinnostukseni lopahti aika pian kun ei ole tuo uskonnollisuus oikein minun juttuni, mutta pahasta masennuksesta kärsinyt kaverini löysi sieltä lohtua ja turvaa. Niin ainakin silloin luulin.

En ollut valmistautunut siihen, mitä netistä lopulta paljastui. Maitobaari oli vain yksi osaa isompaa, Konserniksi kutsuttua ryhmittymää, jota johtaa Tapani Koivuniemi -niminen henkilö. Muun muassa Kelan käyttämä Kustannusosakeyhtiö Koivuniemi on Tapani Koivuniemen omistama. Kyseessä on todella ahdistavan kuuloinen uskonnollinen kultti, aivopesuineen, pukeutumis- ja käyttäytymissääntöineen, omituisine seksuaalissävytteisine rituaaleineen päivineen. Henkinen alistaminen, kiusaaminen, Raamatun sisällön manipulointi ja suoranainen Tapani Koivuniemeen kohdistuva henkilöpalvonta kuuluvat asiaan.

Ahdistuin lukemastani aivan suunnattomasti ja pelästyin entisestään, kun tunnistin kaverini siskon miehen nimen kultin johtohenkilöiden joukosta. Miehen nimi on aika epätavallinen, siksi muistin sen monen vuoden jälkeenkin. Ajattelin, että ei kai kaverini ole mukana tällaisessa kamalassa yhteisössä!

Perjantainen nettisurffailumatkani johdatti minut keskustelupalstalle, jossa kultista pois päässeet ihmiset jakavat kokemuksiaan. Päätin kokeilla onneani ja kirjoitin sinne viestin jossa kysyin, josko kukaan tuntisi kaveriani. Muutaman tunnin päästä sain vastauksen eräältä kaverini ystävältä, joka tiesi kertoa että kaverini ja hänen miehensä irrottautuivat kultista jo 2,5 vuotta sitten. Kaverini ystävä tiesi kertoa myös kaverini uuden sukunimen, jonka avulla kaveri löytyikin Facebookista. Otin sen kautta yhteyttä ja nyt olemme jo vaihtaneet kuulumisia sähköpostitse. Hänellä menee ilmeisen hyvin, mikä oli mukava huomata. Mutta hänen siskonsa taitaa olla vielä vahvasti mukana kultissa, ja on kuulemma katkaissut välit kaveriini kokonaan.

Kultin toiminta vaikuttaa entisten jäsenien kertoman mukaan sellaiselta, että viranomaisilla olisi syytä puuttua siihen mahdollisimman pian, etenkin kun kultissa on mukana lapsiakin. Esimerkiksi Kustannusosakeyhtiö Koivuniemen toiminta vaikuttaa todella hämärältä ja osin suorastaan laittomalta.

Seuraavan kerran kun päähän tulee ajatus, että hulluja uskonnollisia kultteja löytyy vain Amerikasta ja ettei Suomessa voi sattua tällaista, muistan Konsernin ja Maitobaarin. Eihän Suomessa pitänyt tapahtua kouluampumisiakaan.

9 kommenttia:

 1. En ollu ikinä ennen tommosest lahkost kuulluka! Aika karmeita juttuja oli noilla sivuilla!

  On se kyl jännä miten aina ajattelee ettei Suomes voi käydä jotain, samanlaisia ihmisiä täällä kuitenkin asuu kuin muuallakin ja nykyään vielä netistä löytää tietoa joka asiasta niin ei edes jäädä minkäänlaiseen uutispimentoon...

  VastaaPoista
 2. Olen vakavasti harkinnut ottavani asian tiimoilta yhteyttä johonkin toimittajatuttavaani. Tämän järjestön toiminnan tulee paljastua.

  VastaaPoista
 3. Oikein hyvä, jos otat yhteyttä! Lue kuitenkin varmuudenvuoksi ensin

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Kunnianloukkaus

  ja sieltä ennenkaikkea korkeimman oikeuden ennakkotapauksia. Siis sellaista, toista haittaavaa tietoa, jonka paikkansapitävyyttä ei ole kunnolla tarkastanut, ei välttämättä kannata mennä levittämään, voi tipahtaa itselle syyte niskaan, jos oikein huonosti käy. Toisaalta sananvapaus koskee myös äärilahkoista kertomista, joten siitä vaan. Jonkunhan näitä ihmisiä on autettava, etenkin lapsia, jotka eivät ole kulttiaan valinneet.

  Vaikka kaipa nuo toimittajat osaa hommansa. Yrittäkää vaan saada oikeita entisiä piiriläisiä kertomaan asioista, niin ei ole juttu huhupuheiden varassa.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi08:30

  Ei tuossa Anzin kirjoituksessa mitään kunnianloukkaukselta haiskahtavaa ollut. Uskontojen (paitsi islamin :-) kritisoimisessa ja jopa suoranaisessa pilkkaamisessa on tuomiorima hyvin korkealla Suomessa. Katso vaikka http://www.veriryhma.org/ .

  VastaaPoista
 5. Kaverini pyynnöstä jätän asian kuitenkin ainakin toistaiseksi sikseen. Tämä ei ole minun taisteluni ja koko juttu on arkaluontoisempi, kuin mitä aluksi ymmärsin.

  VastaaPoista
 6. Valitettavasti näitä löytyy ja tulee todennäköisesti aina löytymään. Itse menetin aikanaan ystävän uskonnollisen järjestön uumeniin.

  Kevyempänä kommenttina, blogissani on sinulle haaste.

  VastaaPoista
 7. Kiitos haasteesta, BabySteps! Otan sen vastaan ja palaan siihen mahdollisimman pian.

  VastaaPoista
 8. Anonyymi20:15

  Maanantaina 7.9.2009 tulee TV1:ltä MOT-ohjelma, jossa kerrotaan kyseisen lahkon toiminnasta.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Anonyymi! Aion varmasti katsoa kyseisen ohjelman.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails