19.5.2009

Bones - antropologista hupia

Yleensä katson TV-sarjoja niin, että eläydyn ja keskityn niihin voimakkaasti. Haluan ja kaipaan suuria, monta jaksoa kestävistä juonikaaria, hahmoja jotka kehittyvät ja kasvavat sarjan mukana, syvyyttä ja merkitystä. Mutta aina välillä on mukava löytää draamasarja, jossa tällaiset seikat eivät ole niin tärkeitä ja jota voi seurata ihan huvikseen. Tällä hetkellä Bones on minulle tällainen sarja.


Katsoin Bonesia muutama vuosi sitten satunnaisesti ja pidin näkemästäni. Sarjan esitysajan ja muiden seikkojen takia se kuitenkin jäi, kunnes Karhumies sai minut siihen uudestaan mukaan. Bones on ikään kuin (typerän ja tylsän) CSI:n rennompi ja hauskempi sisarpuoli. Sen käsittelemät tapaukset ovat aika erikoisia, raakoja ja ällöttäviäkin, mutta niihin ei suhtauduta turhan vakavasti. Henkilöhahmot ja heidän väliset suhteet, niin ammatilliset kuin henkilökohtaisetkin, saavat sarjassa enemmän huomiota.

Itse päähenkilö Temperance "Bones" Brennan on huippuälykäs oikeustieteellinen antropologi, joka selvittää työryhmänsä kanssa ja yhteistyössä FBI:n kanssa kuolemantapauksia ruumiita ja niiden jäänteitä tutkimalla. Bonesin yhteyshenkilö FBI:ssa sekä hänen läheinen työparinsa on Seeley Booth, joka joutuu hyvin usein toimimaan puskurina ja tulkkina sanavalmiin ja sosiaalisesti erikoislaatuisen Bonesin ja muun maailman välissä. Bonesin ja Boothin välillä on tietenkin myös muunkinlaisia, romanttisempia, viritelmiä ja säpinöitä.

Omasta puolesta on sanottava, että tämä sarjan keskiöön nostettu "alkaaks ne vai eiks ne ala olee" -jännite Bonesin ja Boothin välillä ei oikeastaan kiinnosta minua lainkaan. Paatuneena ja kaikki temput nähneenä TV:n katsojana tunnistan tällaisen toisilleen tarkoitetun parin kun sellaisen näen. Bones ja Booth päätyvät väistämättä yhteen, se on vain ajan kysymys. Kaikki muu siinä välissä on vain ajan täytettä.


Sen sijaan Bonesin tutkijatovereiden ja ystävien Angelan ja Hodginsin välinen suhde on mielestäni jotain mahtavaa! Nämä hahmot ovat saaneet kehittyä siinä sivussa ja he ovat nopeasti nousseet suosikeikseni. Eikä vähintään sen takia, että älykäs Hodgins on kiharoine hiuksineen, vinoine hymyineen ja veikeine silmineen mielestäni syötävän ihana tapaus. :-) Suuri olikin järkytykseni, kun heille tulikin muutama jakso sitten täysin yllättävä ero aivan typerän syyn takia! Sellainen peli ei vetele, Angelan ja Hodginsin on palattava yhteen tai muuten! Ja kyllä se Zach saisi myös palata takaisin.

Bones perustuu kirjailija Kathy Reichsin luomiin hahmoihin - ja sarjassa Bones kirjoittaa suosittuja romaaneja, joiden päähenkilö on nimeltään Kathy Reichs - ja olenkin nähnyt muutamia kappaleita kirjastossa. Onko kukaan muu lukenut näitä kirjoja? Ovatko ne hyviä?

Seuraako joku muu Bonesia? Mitä tykkäätte?

6 kommenttia:

 1. Inhoan CSI- ym perussarjoja, mutta olen aivan koukuttunut Bonesiin ! Katson kyllä poispäin aika usein kun niitä löydöksiä esitellään, mutta onneksi Pariisin metrossa on sen verran hälyä ympärillä ettei ihan kamalasti pelota.

  Bones ja Booth ovat hauskat, etenkin se Brittein-saarten seikkailu (olisi vesittynyt pilalle VF-dubbattuna), ja koko tiimi on tosiaan pop.

  Kiva että niitä voi seurata aika paljon epäjärjestyksessä - ja eläköön tvkaista !

  VastaaPoista
 2. Maurelita: Bones on kyllä CSI-perheeseen verrattuna ihan omaa luokkaansa. CSI ottaa itsensä välillä niin kovin vakavasti, näyttelijät ovat tönkköjä kivikasvoja ja kaikki on niin siloteltua ja poseerattua. Bonesissa sentään ymmärretään huumorin päälle.

  VastaaPoista
 3. Minä seuraan! Olihan tuossakin 1 ns. jatkuva juoni, se sarjamurhaaja oppipoikineen joka aiheutti minulle pientä pakolla seuraamisen tunnetta koska olihan siitä päästävä perille ;O) Itselleni vanhana Buffy ja Angel-fanina jo Boreanaz on tarpeeksi hyvä syy katsoa mitä tahansa sarjaa mutta tämä on oikeasti hauska!

  VastaaPoista
 4. Mikaela: Niin, olihan sitä tarinaa pakko seurata mutta sen lopetus oli kieltämättä aika töksähtävä. Onhan Boreanaz aika kivaa katseltavaa, mutta minusta T.J. Thyne on ihan käsittämättömän hurmaava!

  VastaaPoista
 5. Mä kiinnostuin bonesista juuri siksi että olin lukenut useamman kirjan aiemmin, mun mielestä kirjat ovat hyviä. Pidän sarjastakin. Tosin pidän myös c.s.i.kin...

  VastaaPoista
 6. Tintti16:47

  Bones on mun guilty pleasure, jonka katsomisen aloitin samalla lailla satunnaisesti, mutta joka on muodostunut viimeisen kevään aikana hyvin hyvin tärkeäksi perjantain ja viikonlopun aloittamisen rituaaliksi :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails