3.5.2009

Key Lime Pie


Tämä herkullinen piirakka osoittautui vappupiknikin hitiksi. Tein sitä ensimmäistä kertaa ja olin luonnollisesti aika hermona. Lopputulos on kuitenkin suussa sulava. Piirakkaa varten pitää hankkia kondensoitua maitoa eli tiivistemaitoa (condensed milk), jota saa Suomesta ainakin etnisistä kaupoista, suurimmista marketeista ja Stockmannilta. Täältä löytyy ainakin yksi ohje, jonka avulla sitä voi tehdä kotona.

Pohja
100 g täysjyvä Digestive keksejä
3 rkl (ruoko)tomusokeria
50 g voita

Täyte
4 munan keltuaista
1 tlk (n. 400 g kondensoitua maitoa eli tiivistemaitoa)
4 limen mehu (n. 1,25 dl)
2 tl raastettua limen kuorta

Koristeeksi
2 dl kuohukermaa
2 limeä ohuina viipaleina

Rouhi keksit pieniksi muruiksi. Mitä pienemmiksi, sen parempi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja huoneenlämpöinen voi. Painele muruseos kevyesti piirakka- tai irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 20 - 22 cm) pohjalle. Painele muruseosta vielä lasin pohjalla, jotta pohjasta tulee tiivis.

Mittaa täytteen ainekset kulhoon. Sekoita vatkaimella noin kolme minuuttia, kunnes täyte hieman kuohkeutuu. Kaada täyte vuokaan. Paista 170 - 175 -asteisessa uunissa 10 - 12 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt mutta liikkuu vielä vuokaa heiluttaessa. Täyte ei saa ruskistua.

Ana piirakan jäähtyä huoneenlämmössä ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Levitä tai pursota vaahtoa piirakan päälle. Koristele ohuilla limeviipaleilla.

2 kommenttia:

  1. Ei saa tällaisia herkkureseptejä laittaa esiin, tulee heti nälkä ;O)

    VastaaPoista
  2. Se on herkullista! Kannattaa kokeilla. Mutta ei ehkä piknikillä, piirakka pitää syödä melko viileänä.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails