20.5.2009

Miksi hyvät aina loppuu?

Taloudelliset vaikeudet koettelevat tällä hetkellä kaikenlaisia tahoja, jopa sellaisia joilla on aikaisemmin mennyt hyvin. Amerikkalaiset TV-yhtiöt ovat kiristäneet vyötään ja teroittaneet kirveitään, mikä merkitsee surullisia hyvästejä monelle TV-sarjalle.

Käsikirjoitetut TV-sarjat ovat tunnetusti kalliita tuottaa, vaikka ne vastaavasti voivatkin antaa paljon. Sen sijaan tosi-TV on melko halpaa tuottaa, mutta saako niistä loppujen lopuksi mitään irti? Kannattaako laman aikana panostaa pinnalliseen höttöön vai pistää varoja kaukonäköisemmin tasaiseen laatuun? Itse pyrin kyllä aina suosimaan jälkimmäistä vaihtoehtoa, se on osoittautunut kestävimmäksi ratkaisuksi.

Omista suosikeistani lopetustuomion on saanut Terminator: Sarah Connorin aikakirjat, jota tehtiin Yhdysvalloissa vain kaksi kautta. Sarja kuuluu niihin scifi ja kulttisarjoihin, joista on puhuttu paljon mutta jotka eivät ole saaneet katsojia. Lisäksi kalliit tuotantokustannukset kai koituivat viimeiseksi naulaksi sarjan arkkuun.

Supernaturalin kohtalo on ollut tuotantokaudesta toiseen vaakalaudalla, milloin mistäkin syystä. Yksi syy on ollut sen kotikanavan CW:n nihkeä suhtautuminen, joka on kuitenkin näyttänyt muuttuneen. Supernatural ei ole kuulunut sen tarkkaan rajattuun kohderyhmään, eli pinnallisiin teinityttöihin joiden käsitys hyvästä TV-sarjasta on Gossip Girl ja 90210.

Tänä vuonna sarja sai poikkeuksellisesti tilauksen viidennen kauden jaksoille jo aikaisin kevällä, joten ensi vuoden ajan saamme vielä nauttia Samin ja Deanin komeasta seurasta. Mutta sen jälkeen? CW on vaikeuksissa, kukaan ei katso sitä teinihöttökanavaa, ja sen lopettamisesta on puhuttu. Toisaalta, sarjan luoja Eric Kripke on usein kertonut että hän haluaisi lopettaa Supernaturalin viidennen kauden jälkeen ja tuolloin loppuvat myös pääosanesittäjien sopimukset. Omasta mielestäni viisi tuotantokautta on juuri sopiva kesto Supernaturalin kaltaiselle sarjalle, mutta ken tietää?

Toivottavasti se ei kuitenkaan koe Salaisten kansioiden puuroutunutta ja pöhöttynyttä kohtaloa.

3 kommenttia:

 1. Anonyymi11:49

  Ja oma suosikkini My Name is Earl sai ns. kenkää. Olen tästä vääryydestä niin tohkeissani ettei sanat riitä! ONNEKSI sentään Supernatural jatkaa, tulee edes jotain hyvää tv:stä. Nimim. onneksi on vielä Heroes ja Sylar ;O)

  VastaaPoista
 2. Eikö My Name is Earl siirtynyt kuitenkin saman tien toiselle kanavalle? Ettei se ihan kokonaan lopu. Tosin senkin sarjan idea kantaa vain tietyn matkan.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi09:50

  Mun käsittääkseni, ei siis ole tod. fakta, sitä yritetään siirtää toiselle networkille? Eihän se alkuperäinen idea voi montaa kautta kantaa mutta henkilögalleria on niin mainio että en raaskisi vielä luopua ;O)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails