3.6.2009

Heathers -elokuvalle jatkoa


Mustien teinikomedioiden kruunaamaton kuningatar Heathers on saamassa jatkoa. Winona Ryderin ja Christian Slaterin (mitäköhän tällekin takavuosien ihanalle pojalle kuuluu?) tähdittämä elokuva on mustaakin mustempi komedia ilkeistä klikeistä, "suosittuna" olemisen paineesta ja ylipäätään teini-iän helvetistä. Winona Ryderin esittämä Veronica on äärettömän älykäs nuori nainen, joka on herännyt tajuamaan koulun sosiaaliseen kermaan kuuluvan ystäväpiirinsä ilkeyden ja oman pinnallisuutensa. Christian Slater puolestaan on J.D., koulun uusi oppilas joka pistää Veronican pään pyörälle ja saa hänet mukaan sosiopaattisiin kostosuunnitelmiinsa. Veronica kuitenkin herää ajoissa tajumaan J.D:n suunnitelmien mielettömyyden ja pistää lopun koko touhulle.

Minulle Heathers on niitä elokuvia, jotka haluan nähdä säännöllisin väliajoin uudestaan. Sen kouluhelvetti, inhorealistinen kuvaus teini-iän sosiaalisista paskanjauhantakuvioista mutta ennen kaikkia hykerryttävän epäkorrekti huumori vetoavat aina vaan. Myöhemmät tulokkaat, kuten Mean Girls, ovat yrittäneet päästä samaan mutta jääneet aina hieman maalista.

Siksi suhtaudun suunniteltuun jatko-osaan hieman skeptisesti. Veronica ja J.D. kohtaavat toisensa taas 20:n vuoden jälkeen? Mitä siitä voitaisiin saada aikaiseksi? Tai oikeammin, mitä sellaista siitä voitaisiin saada irti, joka kannattaisi tehdä elokuvaksi asti?

4 kommenttia:

 1. Muistan nähneeni Heathers-elokuvan kyllä joskus, mutta jostain syystä en muista siitä käytännössä mitään. Winona Ryder on ollut joskus minun suurimpia suosikkejani, mutta viime vuosina hän on vähän päässyt unohtumaan.

  Suhtaudun vähän skeptisesti tuollaisiin uudelleenlämmittelyihin. Toisaalta, joskus niistä saadaan aikaan hienojakin juttuja, mutta aika usein mennään vaan siitä missä aita on matalin ja tuloksena on jotain nostalgialla ratsastavaa lässynläätä.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi10:50

  Slater on ollut otsikoissa lähinnä tappelemisen ja pidätysten vuoksi, herralla oli pitkä ajanjakso milloin mikään ei oikein onnistunut ja hän istui pidätyssellissä ties mistä syystä. Tekee kyllä nykyäänkin leffoja mutta ei mitään box-office hittejä ;O) Tiesitkö muuten että Slaterin kuuluisat ja omituiset kulmakarvat ovat tulosta lapsena tehdystä säännöllisestä ajelusta, Slater oli Trekkari ja ajoi kulmansa saadakseen ne muistuttamaan Spockia ;O)

  VastaaPoista
 3. Paivi: Katso se heti uudestaan! Heathers on loistava leffa. "What's your damage, Heather?"

  Mikaela: Miten minä en ole yhtään yllättynyt siitä, että sinä tiedät tällaista triviatietoa? ;-)

  VastaaPoista
 4. Anonyymi09:08

  Mulla on tuo leffa omana ;O) Triviaa löytyy koska olen joskus fanittanut Slateria teininä...kaikkea sitä muistaa..

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails